Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lírám, te légy a bírám

2019.09.12
20:40
2020.06.04
14:54
Forrás
Pannon RTV
Kosztolányi Dezső esttel érkezett a VM4Köz. Klubba Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház színésze.

Az előadás két évvel ezelőtt született, akkor a Tavaszi Kulturális Fesztiválon mutatták be Szegeden. Szívós László már kamaszkora óta érdeklődött Kosztolányi iránt, és 34 évesen érezte úgy, hogy megpróbálja tolmácsolni is a költő gondolatait. Önálló estjén Kosztolányi századfordulós versein keresztül mutatta be a művészlét ihletett pillanatait, minden örömét és bánatát.

Szívós László, színész, Szegedi Nemzeti Színház, Magyarország: „Az idézet szintén Kosztolányi Dezsőtől való, egy kisebb szösszenetében. Talán, ha jól emlékszem, már a Bús férfi panaszaiban írta ezt a kétsorost, és úgy gondoltam, hogy ez nagyon jól átfogja az egész művészlétnek az ihletettségét, illetve azt, hogy gyakorlatilag a művésznek a munkái ítélik meg a munkásságát. Lírám, te légy a bírám. Tehát mindegy, hogy mit mond a kritikus vagy mit mond az utókor, a visszhang az lesz, amit a művész maga után hátrahagy.”

Szegedi Nemzeti Színház
Kosztolányi Dezső
Szívós László
Szabadka
VM4K

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.