Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lírám, te légy a bírám

2019-09-12
20:40
2020-06-04
14:54
Forrás
Pannon RTV
Kosztolányi Dezső esttel érkezett a VM4Köz. Klubba Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház színésze.

Az előadás két évvel ezelőtt született, akkor a Tavaszi Kulturális Fesztiválon mutatták be Szegeden. Szívós László már kamaszkora óta érdeklődött Kosztolányi iránt, és 34 évesen érezte úgy, hogy megpróbálja tolmácsolni is a költő gondolatait. Önálló estjén Kosztolányi századfordulós versein keresztül mutatta be a művészlét ihletett pillanatait, minden örömét és bánatát.

Pannon RTV

Szívós László, színész, Szegedi Nemzeti Színház, Magyarország: „Az idézet szintén Kosztolányi Dezsőtől való, egy kisebb szösszenetében. Talán, ha jól emlékszem, már a Bús férfi panaszaiban írta ezt a kétsorost, és úgy gondoltam, hogy ez nagyon jól átfogja az egész művészlétnek az ihletettségét, illetve azt, hogy gyakorlatilag a művésznek a munkái ítélik meg a munkásságát. Lírám, te légy a bírám. Tehát mindegy, hogy mit mond a kritikus vagy mit mond az utókor, a visszhang az lesz, amit a művész maga után hátrahagy.”

Szegedi Nemzeti Színház
Kosztolányi Dezső
Szívós László
Szabadka
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.