Ugrás a tartalomra

Ló - Projektbemutató Zentán

2021.06.05
14:02
2021.06.05
20:04
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Ló című projektet a Zentai Alkotóházban, melyet a kevi Móra és a tornyosi Tömörkény Tehetségpont közösen készített. A kiállítás a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

A projekt témája a ló volt, több megközelítésben is igyekeztek bemutatni a gyerekeknek.

Tóth Orsolya, tanuló, Tömörkény István Általános Iskola, Tornyos: „Ló erővel csináltunk egy kerékpárt, ami bemutatja a lovat. Úgy mondván felhúzza a súlyt, ami ki lehet próbálni.”

Az elkészített tárgyakat nem csak megtekinteni lehetett, volt amelyiket ki is lehetett próbálni. Három iskolaépületben folytak a munkálatok, a kevi, a bogarasi és a tornyosi iskola diákja, valamint a felnőtt oktatásban résztvevők is csatlakoztak a projekt megvalósulásához.

Rákos Judit, történelemtanár, Tömörkény István Általános Iskola, Tornyos: „Mind a három épületben valamilyen módon részt vettek a gyerekek valamelyik műhelymunkában. Pályázatot is hirdettünk, tehát képzőművészeti pályázat is volt, vagy akinek odahaza volt lovak, esetleg régi lovas képek, azok hoztak régi képeket, de volt, aki otthon, vagy az iskola műhelyben dolgozott.”

A gyerekek, tanárok és szülők egyaránt részt vettek a kiállítás létrejöttében.

Perpauer Attila vezető, Tehetségpont: „Próbáltunk olyan területeket bevonni, amely az oktatásban is segít bennünket, hiszen olyan lehetőségeket tudtunk adni a gyerekeknek adni, amiben komplexben ki tudjuk fejezni önmagukat is, és be tudtuk ebbe vonni a kollégákat a gyerekeket, és a szülőket is.”

Az interaktív kiállítást az érdeklődők a Zentai Alkotóházban tekinthetik meg.

Zentai Alkotóház
Tömörkény Tehetségpont

Most

19:03, Frissítve: 19:25

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.