Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Luca-napi évzáró műsor Temerinben

2019-12-15
13:09
2019-12-15
15:44
Forrás
Pannon RTV
A programnak több évtizedes hagyománya van a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben.

Színpadra lépett a Kéknefelejcs citerazenekar, az asszonykórus, az óvodás-, iskolás- és ifjúsági néptánccsoport, a Dalárda férfikórus, valamint több kis énekcsoport és tamburazenekar is. A talpalávalót a Berbence zenekar biztosította. A rendezvényt a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezte. A településen jelenleg több mint 90 néptáncos van. Lukács Imre néptáncoktató háláját fejezte ki a szülőknek, hogy ilyen sokan arra nevelik gyermekeiket, hogy ápolják hagyományainkat.

Lukács Imre, néptáncoktató, Temerin: „A mi helyzetünkben, határon kívül rekedt magyaroknak, nekünk a hagyományainkhoz talán jobban is kell, hogy ragaszkodjunk, mint az anyaországban, hisz itt nem kínálják az iskolában tálcán, hanem kaparnunk kell érte. Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy ha mi nem énekeljük ezeket a dalokat, mi nem táncoljuk ezeket a táncokat, akkor helyettünk más nem fogja ezt megcsinálni.”

Luca-nap
évzáró
műsor
Temerin
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Lukács Imre

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.