Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Luca-napi évzáró műsor Temerinben

2019.12.15
13:09
2019.12.15
15:44
Forrás
Pannon RTV
A programnak több évtizedes hagyománya van a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Színpadra lépett a Kéknefelejcs citerazenekar, az asszonykórus, az óvodás-, iskolás- és ifjúsági néptánccsoport, a Dalárda férfikórus, valamint több kis énekcsoport és tamburazenekar is. A talpalávalót a Berbence zenekar biztosította. A rendezvényt a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezte. A településen jelenleg több mint 90 néptáncos van. Lukács Imre néptáncoktató háláját fejezte ki a szülőknek, hogy ilyen sokan arra nevelik gyermekeiket, hogy ápolják hagyományainkat.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Lukács Imre, néptáncoktató, Temerin: „A mi helyzetünkben, határon kívül rekedt magyaroknak, nekünk a hagyományainkhoz talán jobban is kell, hogy ragaszkodjunk, mint az anyaországban, hisz itt nem kínálják az iskolában tálcán, hanem kaparnunk kell érte. Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy ha mi nem énekeljük ezeket a dalokat, mi nem táncoljuk ezeket a táncokat, akkor helyettünk más nem fogja ezt megcsinálni.”

Luca-nap
évzáró
műsor
Temerin
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Lukács Imre

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.