Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Luca-napi évzáró műsor Temerinben

2019-12-15
13:09
2019-12-15
15:44
Forrás
Pannon RTV
A programnak több évtizedes hagyománya van a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben.

Színpadra lépett a Kéknefelejcs citerazenekar, az asszonykórus, az óvodás-, iskolás- és ifjúsági néptánccsoport, a Dalárda férfikórus, valamint több kis énekcsoport és tamburazenekar is. A talpalávalót a Berbence zenekar biztosította. A rendezvényt a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezte. A településen jelenleg több mint 90 néptáncos van. Lukács Imre néptáncoktató háláját fejezte ki a szülőknek, hogy ilyen sokan arra nevelik gyermekeiket, hogy ápolják hagyományainkat.

Lukács Imre, néptáncoktató, Temerin: „A mi helyzetünkben, határon kívül rekedt magyaroknak, nekünk a hagyományainkhoz talán jobban is kell, hogy ragaszkodjunk, mint az anyaországban, hisz itt nem kínálják az iskolában tálcán, hanem kaparnunk kell érte. Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy ha mi nem énekeljük ezeket a dalokat, mi nem táncoljuk ezeket a táncokat, akkor helyettünk más nem fogja ezt megcsinálni.”

Luca-nap
évzáró
műsor
Temerin
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Lukács Imre

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.