Ugrás a tartalomra

Luca-napi évzáró műsor Temerinben

2019.12.15
13:09
2019.12.15
15:44
Forrás
Pannon RTV
A programnak több évtizedes hagyománya van a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben.

Színpadra lépett a Kéknefelejcs citerazenekar, az asszonykórus, az óvodás-, iskolás- és ifjúsági néptánccsoport, a Dalárda férfikórus, valamint több kis énekcsoport és tamburazenekar is. A talpalávalót a Berbence zenekar biztosította. A rendezvényt a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezte. A településen jelenleg több mint 90 néptáncos van. Lukács Imre néptáncoktató háláját fejezte ki a szülőknek, hogy ilyen sokan arra nevelik gyermekeiket, hogy ápolják hagyományainkat.

Lukács Imre, néptáncoktató, Temerin: „A mi helyzetünkben, határon kívül rekedt magyaroknak, nekünk a hagyományainkhoz talán jobban is kell, hogy ragaszkodjunk, mint az anyaországban, hisz itt nem kínálják az iskolában tálcán, hanem kaparnunk kell érte. Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy ha mi nem énekeljük ezeket a dalokat, mi nem táncoljuk ezeket a táncokat, akkor helyettünk más nem fogja ezt megcsinálni.”

Luca-nap
évzáró
műsor
Temerin
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Lukács Imre

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.