Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Lukácsy Katalin vendégszerepelt Hertelendyfalván

2021.10.25
14:03
2021.10.25
18:04
Forrás
Pannon RTV
Lukácsy Katalin, magyarországi színművész, Béres Ferenc díjas előadóművész vendégszerepelt Hertelendyfalván a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben.

Szép számú közönség előtt adta elő a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából létrejött Szeressük vissza Magyarországot című műsorát.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A járványügyi helyzet ellenére Hertelendyfalván szép számú közönség fogadta Lukácsy Katalin előadását. Erős Róbert már három évtizede külföldön él, egy véletlen beszélgetés során szerzett tudomást a műsorról.

„Köszönettel vagyok a művésznő előtt, aki olyan messziről megtisztelt minket, hogy eljöjjön a mi vidékünkre, és hogy egy ilyen gyönyörű műsorral megemlékeztünk Trianonról, és remélem, hogy több ilyen találkozó fog létrejönni.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A Trianon 100 tematikus műsor a Magyar Kormány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Kárpát-medencei Magyarok Kulturális Egyesülete védnöksége alatt valósult meg.

Fejér Tamás, a Kárpát-medencei Magyarok Kulturális Egyesületének elnöke: „Nekünk az a hitvallásunk, hogy tagozatokban dolgozunk és volt egy színművész tagozatunk már korábban is, és oda került egyszer csak a Lukácsy Katalin. Belépett abba a tagozatba, ott dolgozott, és most már három éve itt van velünk.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Lukácsy Katalin színművésznő verseket, megzenésített verseket és népdalokat adott elő a nemzetről és az összetartozásról. Az est vendége volt Fülöp József, a művész párja is. A rendezvény végén alkalom nyílt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről való közös megemlékezésre is.

Lukácsy Katalin, színész, Béres Ferenc-díjas előadóművész: „Ez a Trianon 100 pályázat nyertes műsora, a pandémia miatt most már – ugye – százegy van, és arra kaptunk támogatást az MMÉ-től, NK-tól és a Kárpát-medencei Kulturális Egyesülettől, hogy Trianonról szóló műsort csinálhatunk az elszakított területeken is. És ez egy... hát mondjam azt, hogy küldetés? Ez nagy szó, de mekkora öröm, mekkora megtiszteltetés, hogy el tudunk jönni Hertelendyfalvára, vagy a Gyímesekbe, vagy Kézdivásárhelyre.”

A vendégszereplés másnapján az előadást a kevevárai Keve Magyar Művelődési Egyesület tagjai is megnézhették.

Lukácsy Katalin
Hertelendyfalva
Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű