Ugrás a tartalomra

Ma este adják át az Oscar-díjakat

2022.03.27
13:09
2022.03.27
13:17
Forrás
Euronews, CNN
Közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban, két órakor tartják a gálát.

Ma este adják át az Oscar-díjakat Los Angelesben. A gála idén visszatérhetett hagyományos otthonába, a 3400 férőhelyes Dolby Színházba, de a szervezők továbbra is ügyelnek a járvány elleni védekezésre. Európai, zömében brit alkotások is szép számmal versengenek az elismerésekért, például Kenneth Branagh félig önéletrajzi ihletésű filmje, a Belfast, a maga hét jelölésével - köztük a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriában. A legjobb színésznőnek járó Oscarért verseng Olivia Colman, illetve esélyes a díjra Penelope Cruz is.

A legjobb férfi színész kategória várományosai között van Javier Bardem, illetve Benedict Cumberbatch is. Az Oscar-díjat 23 kategóriában adják át, az élő műsorban 15 Oscar-szobrot osztanak ki, a nyolc, műsor előtt díjazott győztes köszönőbeszédét felvételről játsszák be. Köztük lehet idén a produkciós tervezés kategóriában Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője is.

A gála fénypontjaként, utoljára a legjobb film-kategória borítékját nyitják ki. Ebben a mezőnyben tíz alkotás verseng: A kutya karmai közt, a Belfast, a CODA, a Ne nézz fel!, a Vezess helyettem, a Dűne, a Richard király, a Licorice Pizza, a Rémálmok sikátora és a West Side Story. Az Oscar-gálát a Szerbiai RTV 1-es csatornája is közvetíti, hajnali 2 órától.

Oscar-díj
gála
film

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.