Ugrás a tartalomra

Ma fejeződik a Desiré fesztivál

2017.12.03
14:38
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Tegnap a Desiré Akadémia műhelyével, Nagy József táncos-koreográfus előadásával és egy horvát független színház előadásával folytatódott a Desiré fesztivál.

Nagy József előadására zsúfolásig megtelt a szabadkai Jadran épülete. Az ismert táncos és a francia nagybőgős kettőse a Penzum szabad improvizációk sora, és a tánc, a zene és a rajz nyelvén alakul estéről estére. Az előadást József Attila költészete ihlette. Nagy József, táncos-koreográfus: „A darabbal megidézzük az ő sorsát, küzdelmét. Inkább vizuálisan lehet valamilyen szimbolikáról beszélni. A Joëlle zenéjében és az én mozgásomban pedig benne van valami, ami már túlmutat, vagy ezen az oldalon van, én szívesen egy ősi jelrendszernek nevezem, amit itt a mában próbálok összerakni.”

Az estet a horvát Hotel Bulić Színház zárta egy olyan produkcióval, amely a migráció problematikáját járja körül. A kortárs regionális fesztivál ma Oliver Frljić előadásával és egy későesti közös bulival zárul.

Desiré fesztivál
Szabadka
Nagy József táncos-koreográfus

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.