Ugrás a tartalomra

Ma kezdődik a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja rendezvénysorozat

2019.10.25
15:37
2019.10.25
20:01
Forrás
Pannon RTV
Az eseményre a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata négynapos programmal készül. Az előadások ma kezdődnek és október 29-ig, jövő keddig tartanak.

Október 29-e a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja. Szabadkán a házigazda mellett az Újvidéki Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei is fellépnek. Kovács Nemes Andor, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja a felkészülés folyamatáról beszélt: „Hát azért nekünk is kijár színészeknek, itt van a felolvasószínház, volt a drámapályázat ugye, rengeteg dráma érkezett, abból kettőt választottak ki, és akkor abban játszani kell. Felolvassuk a darabokat, segédkezni kell a gálaműsor létrehozásában, valamint fogadni kell a vendégeket, mert rengeteg vendégelőadás lesz.”

A rendezvénysorozat a Pataki gyűrű-díj kiosztásával ér véget, október 29-én. A zsűritagok: Andrej Boka és Antal Attila rendezők, Góli Kornélia dramaturg, Jankovics Andrea színésznő. Emellett az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói is beleszólhatnak a döntésbe.

Körmöci Petronella, művészeti vezető, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „Az idén Mezei Kinga színész-rendező volt az, aki megnézett minden előadást, és ő jelölt öt színészt. Pámer Csillát a Népszínházból, G. Erdélyi Herminát szintén a Népszínház Magyar Társulatából, Mészáros Gábort a Kosztolányi Színházból, Újvidékről Elor Eminát és a Zentai Kamaraszínházból pedig Virág Györgyöt.”

Az idei gálaestet Virág György rendezi, amelyben a vajdasági magyar színházak előadóművészei és az Újvidéki Művészeti Akadémia növendékei is közreműködnek.

Délvidéki Magyar Színjátszás Napja
Jadran
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.