Ugrás a tartalomra

Ma van a magyar költészet napja

2019.04.11
10:02
2019.04.11
16:27
Forrás
Pannon RTV
1964-től minden évben április 11-én, József Attila születésnapján tartják Magyarországon. Ugyanezen a napon született 1900-ban a magyar irodalom egy másik kiemelkedő alakja, Márai Sándor is.

Idén tizennyolcadik alkalommal jelenik meg a Magyar Napló Kiadó gondozásában Az év versei antológia, amely mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb verseiből nyújt válogatást. A kötetben 101 költő szerepel, a legidősebb az idén 92 esztendős Tornai József, a legfiatalabb a 29 éves kárpátaljai Marcsák Gergely. A kötet élő bemutatója az idén kilencedik alkalommal megszervezett Versmaraton lesz: ma a szerzők közül mintegy százan tizenkét órán át, egymást váltva olvassák fel verseiket a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a magyar közmédia csatornáin. Az idén is megrendezik a Versünnep Fesztivált, amely 2019-ben a 90 éve született Kányádi Sándorra, a 40 éve elhunyt Örkény Istvánra, a 70 éve született Nagy Gáspárra, a 170 éve elhunyt Petőfi Sándorra és Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékezik.

magyar költészet napja

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.