Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ma van a magyar nyelv napja

2019-11-13
07:29
2019-11-13
07:45
Forrás
MTI
1844. november 13-án fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá, azaz államnyelvvé tévő törvényt.

Erre emlékeznek a magyarok, és ebből az alkalomból tart díjátadóval egybekötött gálaműsort az Anyanyelvápolók Szövetsége. A Benedek Elek és Kányádi Sándor emlékének szentelt gálán a Mátyás király-emlékév mesemondó versenyének kiemelkedő magyarországi és határon túli szereplői, valamint a Cédrus Táncegyüttes és a Zagyva banda lép fel. Az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára. A kis anyagokban a külhoni és anyaországbeli kulturális szereplők vallanak a magyar nyelvhez fűződő kapcsolatukról.

magyar nyelv napja

Most

14:42

Érkezik a lehűlés

Egy hidegfront töri meg az elmúlt napok meleg, nyárias időjárását. Az esti órákban esőzéssel, viharos erejű széllökésekkel érkezik Szerbiába a lehűlés nyugati irányból.
13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.