Ugrás a tartalomra
Tanjug

Ma veszi át a Nobel-díjat Peter Handke, tüntetések várhatóak

2019.12.10
11:47
Forrás
Tanjug
Ma adják át az irodalmi Nobel-díjat, idén Peter Handke osztrák író érdemelte ki a rangos elismerést.

Handke jelölését azonban széles körben ellenezték. Kritikusai azzal vádolják, hogy támogatta Slobodan Milošević egykori Jugoszláv elnök, és a hágai Nemzetközi Törvényszék vádlott személyét és politikáját. Horvátország, Bosznia, Albánia, Törökország és Koszovó tisztségviselői is jelezték, hogy nem vesznek részt az átadón. Ezen kívül több szervezet is tüntetést jelentett be Stockholmban. Handke a hírekre úgy reagált, hogy váratlanul érte az ellene folytatott kampány. Úgy fogalmazott, eredeti elképzelése a különböző nézőpontok kibékítése volt.

Peter Handke
Nobel-díj

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.