Ugrás a tartalomra
Tanjug

Ma veszi át a Nobel-díjat Peter Handke, tüntetések várhatóak

2019.12.10
11:47
Forrás
Tanjug
Ma adják át az irodalmi Nobel-díjat, idén Peter Handke osztrák író érdemelte ki a rangos elismerést.

Handke jelölését azonban széles körben ellenezték. Kritikusai azzal vádolják, hogy támogatta Slobodan Milošević egykori Jugoszláv elnök, és a hágai Nemzetközi Törvényszék vádlott személyét és politikáját. Horvátország, Bosznia, Albánia, Törökország és Koszovó tisztségviselői is jelezték, hogy nem vesznek részt az átadón. Ezen kívül több szervezet is tüntetést jelentett be Stockholmban. Handke a hírekre úgy reagált, hogy váratlanul érte az ellene folytatott kampány. Úgy fogalmazott, eredeti elképzelése a különböző nézőpontok kibékítése volt.

Peter Handke
Nobel-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.