Ugrás a tartalomra

Ma vette át a Jászai Mari-díjat Kálló Béla

2019.05.09
20:27
2019.05.09
20:45
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar színész március 15-én nem tudta átvenni az elismerést, hiszen akkor Kanadában volt. Ezért a szabadkai Magyar Főkonzulátuson kapta meg azt.

Az elismerést Babity János főkonzul adta át Kálló Bélának a Szabadkai Magyar Főkonzulátuson. Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma kérte fel a konzulátust, hogy a színész szülővárosában vehesse át a díjat. Babity János főkonzul aláhúzta: „A határon túli, elszakított területeken ugyanez a tevékenység egy nemzet- és magyarságtudatot megtartó erővel is bír. Ezért a határon túli magyar színművészek, illetve művészeti tevékenységgel közösségtudatot ápolók szerepe talán egy picit még nagyobb, és még nagyobb elismerést vált ki, mint Magyarországon ugyanez.”

A Jászai Mari-díj az elmúlt 25 év munkájának összegzése - mondta Kálló Béla. Hozzátette, egy ilyen kitüntetés jó ok arra, hogy megfogalmazzuk a jövőt és megértsük a múltat. Hangsúlyozta: „Jövőbeni tervek, mindenképpen színpadon maradni és mindenképpen nagyon sokat játszani. Az Udvari Kamaraszínház színésze vagyok. A Kárpát-medencét szeretném járni, és elvinni a színházat mindenhova, ahol csak magyar emberek élnek.”

Kálló Béla 1973-ban született Szabadkán. Játszott több vajdasági és magyarországi társulatban is, a többi között a Szabadkai Népszínházban, a Gyermekszínházban és a Tanyaszínházban is. A Pannon Televízióban műsort is vezetett.

Jászai Mari-díj
Kálló Béla
Babity János
Szabadkai Magyar Főkonzulátus

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.