Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mácskovics Titusz emlékkiállítás

2019-12-30
19:54
2020-04-24
15:45
Forrás
Pannon RTV
Mácskovics Titusz emléktárgyaiból tartottak alkalmi kiállítást ma a Szabadkai Városi Múzeumban.

A neves építész halálának évfordulóján a családja által megőrzött emléktárgyakat állították ki. De az érdeklődők betekintést nyerhettek Mácskovics Titusz munkásságába is. Ninkov K. Olga, művészettörténész az est kapcsán kiemelte, Mácskovics Titusz a 19. század építészetének jeles képviselője, az első szabadkai szecessziós épület is az ő nevéhez fűződik.

Pannon RTV

Ninkov K. Olga, művészettörténész: „Az ő ópusza, az ő életműve kimagasló. Úgyhogy úgy gondoltuk, hogy ez az évforduló alkalmat adhat arra, hogy kiállítsuk azokat a tárgyakat, amik a gyűjteményünkbe vannak. Az ő tulajdonát képezte valamikor és a lányának Angela Mácskovicsnak a képeit, grafikáját. De ugyanakkor, hogy rávilágítsunk az életére és a tevékenységére. Többen is foglalkoznak vele Szabadkán.”

Mácskovics Titusz
Szabadka
Ninkov K. Olga
Szabadkai Városi Múzeum
kiállítás

Most

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.