Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mácskovics Titusz emlékkiállítás

2019.12.30
19:54
2020.04.24
15:45
Forrás
Pannon RTV
Mácskovics Titusz emléktárgyaiból tartottak alkalmi kiállítást ma a Szabadkai Városi Múzeumban.

A neves építész halálának évfordulóján a családja által megőrzött emléktárgyakat állították ki. De az érdeklődők betekintést nyerhettek Mácskovics Titusz munkásságába is. Ninkov K. Olga, művészettörténész az est kapcsán kiemelte, Mácskovics Titusz a 19. század építészetének jeles képviselője, az első szabadkai szecessziós épület is az ő nevéhez fűződik.

Ninkov K. Olga, művészettörténész: „Az ő ópusza, az ő életműve kimagasló. Úgyhogy úgy gondoltuk, hogy ez az évforduló alkalmat adhat arra, hogy kiállítsuk azokat a tárgyakat, amik a gyűjteményünkbe vannak. Az ő tulajdonát képezte valamikor és a lányának Angela Mácskovicsnak a képeit, grafikáját. De ugyanakkor, hogy rávilágítsunk az életére és a tevékenységére. Többen is foglalkoznak vele Szabadkán.”

Mácskovics Titusz
Szabadka
Ninkov K. Olga
Szabadkai Városi Múzeum
kiállítás

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű