Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Mága Zoltán jótékonysági koncert a szabadkai zsinagógában

2019-05-18
07:16
2019-05-18
17:45
Forrás
Pannon RTV
Először adott szólókoncertet Vajdaságban Mága Zoltán hegedűművész tegnap este. A szabadkai zsinagóga volt a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat 26. állomása. A fellépést nagy érdeklődés kísérte.

Teljesen megtelt padsorok közt sétálva játszott hegedűjén Mága Zoltán a szabadkai Zsinagógában. A hegedűművész ezúttal is hátrányos helyzetű embereknek, szegény sorsú gyerekeknek és szépkorúaknak szeretne segítséget nyújtani.

Mága Zoltán, hegedűművész, Magyarország: „Mindig felemelő érzés, ha zsinagógában játszom, hiszen a templom atmoszférája reményt, hitet, erőt ad az embereknek, és feltöltődik a lelkünk, amit a zene csak fokozni tud.”

A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló koncerten világhírű zeneszerzők művei csendültek fel.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Tudom, hogy ezt a fajta muzsikát és magát a művészt is szeretik a vajdasági magyarok, vagy legalábbis nagyon sokan, ezért úgy gondoltam, hogy az első nyilvános, hivatalos koncert a Zsinagógában, talán nem is lehetne jobb, mint ez.”

A kétórás zenei repertoárt több mint ezer ember hallgatta végig. Újvidékről is érkezett közönség.

Horvát Anikó, Újvidék: „Nagyon tetszett, élveztem a koncertet, különben először van alkalmam a felújított zsinagógában lenni Szabadkán, lenyűgöző a terem is.”

A hegedűművész jótékonysági sorozata ezzel nem ért véget, ígéretet tett arra, hogy hamarosan visszajön még a szabadkai Zsinagógába, de koncerteznek majd a csantavéri katolikus templomban és Zentán is.

Mága Zoltán
szabadkai zsinagóga

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:46, Frissítve: 17:06

Merse és a dédmama nyerte a fotópályázatot

Kolléganőnk, Molnár Lajkó Anett legkisebb fiáról, Merséről és a dédmamájáról készült fotója lett az első helyezett a „Dédi, mesélj nekem” generációkon át című fotópályázaton.
16:24, Frissítve: 17:34

Emelkednek az ingatlanárak Szabadkán

Az utóbbi 2-3 évben növekszik a lakások, házak iránti kereslet, ami az árak növekedését okozta. A kínálat nem kielégítő, így a használt lakások négyzetmétere akár 600 euróba is kerülhet a központban.
13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.