Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Mága Zoltán jótékonysági koncert a szabadkai zsinagógában

2019-05-18
07:16
2019-05-18
17:45
Forrás
Pannon RTV
Először adott szólókoncertet Vajdaságban Mága Zoltán hegedűművész tegnap este. A szabadkai zsinagóga volt a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat 26. állomása. A fellépést nagy érdeklődés kísérte.

Teljesen megtelt padsorok közt sétálva játszott hegedűjén Mága Zoltán a szabadkai Zsinagógában. A hegedűművész ezúttal is hátrányos helyzetű embereknek, szegény sorsú gyerekeknek és szépkorúaknak szeretne segítséget nyújtani.

Mága Zoltán, hegedűművész, Magyarország: „Mindig felemelő érzés, ha zsinagógában játszom, hiszen a templom atmoszférája reményt, hitet, erőt ad az embereknek, és feltöltődik a lelkünk, amit a zene csak fokozni tud.”

A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló koncerten világhírű zeneszerzők művei csendültek fel.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Tudom, hogy ezt a fajta muzsikát és magát a művészt is szeretik a vajdasági magyarok, vagy legalábbis nagyon sokan, ezért úgy gondoltam, hogy az első nyilvános, hivatalos koncert a Zsinagógában, talán nem is lehetne jobb, mint ez.”

A kétórás zenei repertoárt több mint ezer ember hallgatta végig. Újvidékről is érkezett közönség.

Horvát Anikó, Újvidék: „Nagyon tetszett, élveztem a koncertet, különben először van alkalmam a felújított zsinagógában lenni Szabadkán, lenyűgöző a terem is.”

A hegedűművész jótékonysági sorozata ezzel nem ért véget, ígéretet tett arra, hogy hamarosan visszajön még a szabadkai Zsinagógába, de koncerteznek majd a csantavéri katolikus templomban és Zentán is.

Mága Zoltán
szabadkai zsinagóga

Most

18:51, Frissítve: 19:37

Lenyűgöző falfestmények Bánátban

Egyre több falfestmény díszíti Bánátot. Sokszor észre sem vesszük a környezetünkben lévő értékeket. A mostani bezárkózottság mintha kezdene változtatni ezen.
15:41, Frissítve: 20:24

Folytatódik a VMSZ és az SZHP együttműködése

Folytatja az elmúlt 6 évben kialakított együttműködést a VMSZ és az SZHP – erről állapodott meg ma Belgrádban Aleksandar Vučić államfő, valamint a haladók elnöke és Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Népszerű