Ugrás a tartalomra

A Mágnás Miskával készül a Népszínház

2012.11.20
15:45
A Mágnás Miskával lepi meg karácsony előtt a közönségét a szabadkai Népszínház Magyar Társulata
A Mágnás Miskával lepi meg karácsony előtt a közönségét a szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Az operettek világának egyik legmeghatározóbb darabját Mezei Zoltán rendezi. A korhű előadás több mint operett – mondja Mezei Zoltán. A rendező szerint a történet ma is aktuális, megjelenik benne a korrupció, valamint az úrhatnámság. A történeten nem változtatott a társulat, a jétékmóddal frissítették fel a klasszikust. A Mágnás Miska napjainkban is megállja a helyét. „Ma is ugyanúgy megvannak a trendek, ma is jelen van a képmutatás, van olyan, hogy valaki egyik pillanatról a másikra hatalmat kap, megvan a rang, a pénz, de lehet, hogy a tudás és a méltóság az hiányzik.” A darab három szövegkönyvből áll össze. Az eredeti, a hetvenes években írt és a legújabb verzió alapján állította össze a szöveget Brestyánszki Boros Rozália dramaturg.



„Olvasva úgy gondoltuk, mindháromnak vannak előnyei, megpróbáltuk kiküszöbölni, ezeken a pontokon keresztül, hogy mi az, amit én szeretnék kicsit megmutatni, mire ad a darab lehetőséget” – mondta Mezei Zoltán. A címszereplőt Mácsai Endre alakítja, továbbá Kovács Nemes Andort és Csernik Árpádot is láthatja a közönség. Az előadást élő zene kíséri. A zenekar gerincét a Garden Quartet vonósnégyes adja. A bemutató december 20-án lesz a Népszínház Jadran színpadán.

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.