Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Magvető élőújság Csókán

2020.02.06
19:57
2020.02.06
20:05
Forrás
Pannon RTV
Csókán kezdődött meg a Magyar Szó tavaszi élőújság-sorozata szerda este. A 75 éves napilap most a mezőgazdasági mellékletének, a Magvetőnek az olvasóihoz szólt elsősorban.

A csókai Csalogány asszonykórus és Bulanovity Anna versmondó műsorával kezdődött meg a Magvető élőújsága Csókán. A Magyar Szó már a kezdetek óta rendez élőújságot, hiszen rendkívül fontosnak tartják, hogy kapcsolatban legyenek az olvasókkal – mondta Varjú Márta, a lap főszerkesztője: „Ezt egy nyereményjátékkal is összekötjük. A keddi Magvetőben már meg is jelent az első szelvény, amit az érdeklődők, az olvasók, a mezőgazdasággal foglalkozók szorgalmasan gyűjtenek, és az élőújság-sorozat végén kisorsoljuk a főnyereményt, és a többi nyereményeket. Ez a csókai az első állomásunk, és bejárjuk egész Vajdaságot az elkövetkezendő másfél-két hónap során.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az esten nem csak a Magvető, illetve munkatársai mutatkoztak be a közönségnek. Szintén a Magyar Szó Lapkiadó Kft. gondozásában megjelent Amit a galamb összehordott – hódegyházi vidám történetek című kötetből is hallhattak néhány anekdotát, amelyet Gergely József gyűjtött össze. Ugyanakkor a szerda esti esemény egyben mezőgazdasági lakossági fórum is volt, hiszen már megnyíltak az ez évi támogatásokról szóló pályázatok.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kormányos László, tartományi parlamenti képviselő, VMSZ: „Fontos, hogy hallják ezt a helyi lakosok. Ma estére nemcsak csókaiakat hívtunk, hanem Csóka környékén minden településről szép számban jelen fognak lenni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az eseményen Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője a mezőgazdasági támogatásokról beszélt: „A közvetlen kifizetésekre ugyanazok az eszközök, és pénzek lesznek előlátva, vagy valamennyivel több, mint a tavalyi évben. Tehát 5200 dinárt tudnak majd a termelők hektáronként igényelni az elkövetkezendő időszakban, ez összességében valamelyest elmozdult, de a lényeg az, hogy a keretek azok maradtak azon a szinten.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Magvető következő élőújságait pénteken rendezik Kelebián és Zentán.

Csóka
Varjú Márta
Fremond Árpád
Kormányos László
Magvető élőújság

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű