Ugrás a tartalomra

A Magyar Állami Népi Együttes lépett fel a belgrádi Madlenianumban

2019.02.05
10:11
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Hétfő este a Magyar Állami Népi Együttes lépett fel a belgrádi Madlenianum opera- és színházban, a Szerbiai Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében.

A világhírű táncegyüttes tíz éve járt utoljára Belgrádban, de a Madlenianum színpadán most lépett fel először. Hetvenperces magyar és erdélyi táncokkal tűzdelt kollázselőadással készültek. Pál István Szalonna, művészeti vezető, Magyar Állami Népi Együttes: „Egy ilyen turnén a feladatunk az, hogy a hagyományos táncainkat mutassuk be, mitől színes, mitől egységes és milyen gyönyörű táncaink vannak. Igaz az, hogy az utóbbi években nagyon sok mindenben fordultunk a táncszínház felé, itt is megjelennek olyan elemek, amelyek nem kifejezetten egy autentikus néptáncot, hanem hangulatot mutatnak be. Ezt szövi át az előadás, az autentikus tánc mellett egy-két színházi pillanat is megjelenik.

A táncegyüttes a belgrádi előadást követően folytatja turnéját, még két szerbiai városban, Užiceben és Gornji Milanovacon lépnek fel.

Madlenianum
Belgrád
Magyar Állami Népi Együttes

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.