Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Magyar Állami Népi Együttes lépett fel a belgrádi Madlenianumban

2019-02-05
10:11
2019-02-05
16:21
Forrás
Pannon RTV
Hétfő este a Magyar Állami Népi Együttes lépett fel a belgrádi Madlenianum opera- és színházban, a Szerbiai Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében.
plakát

A világhírű táncegyüttes tíz éve járt utoljára Belgrádban, de a Madlenianum színpadán most lépett fel először. Hetvenperces magyar és erdélyi táncokkal tűzdelt kollázselőadással készültek. Pál István Szalonna, művészeti vezető, Magyar Állami Népi Együttes: „Egy ilyen turnén a feladatunk az, hogy a hagyományos táncainkat mutassuk be, mitől színes, mitől egységes és milyen gyönyörű táncaink vannak. Igaz az, hogy az utóbbi években nagyon sok mindenben fordultunk a táncszínház felé, itt is megjelennek olyan elemek, amelyek nem kifejezetten egy autentikus néptáncot, hanem hangulatot mutatnak be. Ezt szövi át az előadás, az autentikus tánc mellett egy-két színházi pillanat is megjelenik.

A táncegyüttes a belgrádi előadást követően folytatja turnéját, még két szerbiai városban, Užiceben és Gornji Milanovacon lépnek fel.

Madlenianum
Belgrád
Magyar Állami Népi Együttes

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű