Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Magyar Állami Népi Együttes lépett fel a belgrádi Madlenianumban

2019-02-05
10:11
2019-02-05
16:21
Forrás
Pannon RTV
Hétfő este a Magyar Állami Népi Együttes lépett fel a belgrádi Madlenianum opera- és színházban, a Szerbiai Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében.
plakát

A világhírű táncegyüttes tíz éve járt utoljára Belgrádban, de a Madlenianum színpadán most lépett fel először. Hetvenperces magyar és erdélyi táncokkal tűzdelt kollázselőadással készültek. Pál István Szalonna, művészeti vezető, Magyar Állami Népi Együttes: „Egy ilyen turnén a feladatunk az, hogy a hagyományos táncainkat mutassuk be, mitől színes, mitől egységes és milyen gyönyörű táncaink vannak. Igaz az, hogy az utóbbi években nagyon sok mindenben fordultunk a táncszínház felé, itt is megjelennek olyan elemek, amelyek nem kifejezetten egy autentikus néptáncot, hanem hangulatot mutatnak be. Ezt szövi át az előadás, az autentikus tánc mellett egy-két színházi pillanat is megjelenik.

A táncegyüttes a belgrádi előadást követően folytatja turnéját, még két szerbiai városban, Užiceben és Gornji Milanovacon lépnek fel.

Madlenianum
Belgrád
Magyar Állami Népi Együttes

Most

22:29

Megrengett a Mars

Az űrkutatás történelmében először rögzített marsrengést a NASA Inshight nevű űrszondája a Mars felszínén. Ez volt az első alkalom, hogy egy másik bolygó rengését rögzíthették a tudósok.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.