Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Magyar Állami Népi Együttes zárta a Gyöngyösbokrétát

2019-06-02
11:24
2019-06-02
17:57
Forrás
Pannon RTV
Az Aranyba táncolva címet viselő előadással azonban nem ért véget a szombati program Horgoson. A Gyöngyösbokréta résztvevői számára hajnalig tartó táncházat szerveztek.

A műsor folyamán az együttes tagjai nemcsak kiváló előadói készségüket, szakmai tudásukat bizonyították, hanem a néptáncművészetünk sokszínűségét is. Nyitrai Tamás, prímás, Magyar Állami Népi Együttes: „Ennek az alapötlete onnan jött, hogy a békéscsabai Szóló Táncfesztiválon résztvevő, a Magyar Állami Népi Együttesben táncoló táncosok az ott látott produkcióikat adják elő. Ez lett egy ilyen kicsit szerkesztettebb formában, kicsit nagyobb számokkal kiegészítve egy ilyen műsorrá összeszerkesztve, ami Kökény Richárd tánckarvezető nevét dicséri.”

Az est táncházzal folytatódott, ahol a Fokos zenekar húzta a talpalávalót.

Az algyői Zsibongó Néptáncegyüttes első alkalommal vett részt vendégszereplőként Vajdaság legnagyobb hagyományápoló szemléjén. Hegedűs Edit, vezető, Zsibongó Néptáncegyüttes, Algyő: „Nagy örömünkre szolgált, hogy az Állami Népi Együttes után még egy fantasztikus táncházban is részt vehetünk, úgyhogy igazán óriási élményekkel fogunk majd hazatérni Algyőre.”

A néptánc és a népzene mellett gazdag kísérőprogramokkal is készültek a szervezők. Kézműves-kirakodóvásárra és kiállításokkal is várták az érdeklődőket.

Magyar Állami Népi Együttes
Gyöngyösbokréta
Horgos
táncház

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.