Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Magyar Állami Népi Együttes zárta a Gyöngyösbokrétát

2019-06-02
11:24
2019-06-02
17:57
Forrás
Pannon RTV
Az Aranyba táncolva címet viselő előadással azonban nem ért véget a szombati program Horgoson. A Gyöngyösbokréta résztvevői számára hajnalig tartó táncházat szerveztek.

A műsor folyamán az együttes tagjai nemcsak kiváló előadói készségüket, szakmai tudásukat bizonyították, hanem a néptáncművészetünk sokszínűségét is. Nyitrai Tamás, prímás, Magyar Állami Népi Együttes: „Ennek az alapötlete onnan jött, hogy a békéscsabai Szóló Táncfesztiválon résztvevő, a Magyar Állami Népi Együttesben táncoló táncosok az ott látott produkcióikat adják elő. Ez lett egy ilyen kicsit szerkesztettebb formában, kicsit nagyobb számokkal kiegészítve egy ilyen műsorrá összeszerkesztve, ami Kökény Richárd tánckarvezető nevét dicséri.”

Az est táncházzal folytatódott, ahol a Fokos zenekar húzta a talpalávalót.

Az algyői Zsibongó Néptáncegyüttes első alkalommal vett részt vendégszereplőként Vajdaság legnagyobb hagyományápoló szemléjén. Hegedűs Edit, vezető, Zsibongó Néptáncegyüttes, Algyő: „Nagy örömünkre szolgált, hogy az Állami Népi Együttes után még egy fantasztikus táncházban is részt vehetünk, úgyhogy igazán óriási élményekkel fogunk majd hazatérni Algyőre.”

A néptánc és a népzene mellett gazdag kísérőprogramokkal is készültek a szervezők. Kézműves-kirakodóvásárra és kiállításokkal is várták az érdeklődőket.

Magyar Állami Népi Együttes
Gyöngyösbokréta
Horgos
táncház

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.