Ugrás a tartalomra

Magyar bakák a lövészárokharc poklában

2018.11.08
09:30
2018.11.08
17:08
Forrás
Pannon RTV
Magyar bakák a lövészárokharc poklában címmel vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadást tartott tegnap Pataki Tibor történelemtanár Zentán a Művelődési Házban.

Az eseményen közreműködött a Délibáb Magyar Művelődési Egyesület vegyes kara is.
Pataki Tibor, történelem tanár, Zentai Gimnázium: „A napokban fog a világ megemlékezni az első világháború befejezésének századik évfordulójáról, és hát őrjítő pusztítást végzett ez a bizonyos első világháború, a franciák és a világnak ez egy nagy háború. Engem mélyen megérintett a katonánknak és a magyar bakáknak a harca, sorsvállalása, a szenvedése, és egyébként dicsőséges harca, és úgy gondoltam, hogy ezt meg kellene osztani a zentaiakkal.”

Zenta
Pataki Tibor

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.