Ugrás a tartalomra

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház vendégszerepelt a szabadkai KDSZ-ben

2018.04.25
08:45
2018.04.25
16:59
Forrás
Pannon RTV
Szerelem, gyűlölet, halál és cselszövések szálain fut a cselekmény, amely egyéni sorsokon keresztül eleveníti fel 1918 októberének megrázó történéseit.

A színház legújabb, 18 című előadása a Magyar Királyság utolsó három napjáról szól. Andrási Attila rendező szerint sok meghatározó dátuma van a magyar állam történelmének, de az egyik legfontosabb 1918, amikor nemzetünk elvesztette területének kétharmadát.

„Hiánypótlást folytatunk, azokat a drámai pontokat keressük meg, amikkel nem igazán foglalkoztak. Még mindig bennünk van a kommunizmus nemszabadja, hogy nem szabad beszélni. Csak ez most áttevődött egyik dologról egy másik dologra. Állandóan az öncenzúra dolgozik. Ha szabadok akarunk lenni, és tudni akarunk valamit önmagunkról, akkor ezt az öncenzúrát ki kell vetnünk.”

A darab történelmi eseményeket dolgoz fel. Utazó színházként az előadást a történelmi Magyarország egész területén játsszák. A produkciót hamarosan a Pannon Televízióban is láthatják.

Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.