Ugrás a tartalomra

Magyar karácsony

2019.12.22
20:20
2019.12.22
21:53
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi dalok és tánclépések zengtek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola nagytermében. A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület műsorában a decemberi ünnepkör szokásai elevenedtek fel.

A Magyar karácsony rendezvényre idén is sokan ellátogattak.

Az egyesület növendékeinek fellépését több héten át tartó próbafolyamat előzte meg. A gyerekek örömmel és nagy lelkesedéssel készültek az előadásra.

Ködmön Dániel:
„- Elég karácsonyias hangulatban, szép kidíszített volt a terem. Gyakoroltunk is rá eleget, énekeltünk, táncoltunk.
- Te miben veszel részt? Milyen műsorszámokban szerepelsz?
- Énekelni is fogok és táncolni is.”

A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület hagyományos karácsonyi műsorán a decemberi ünnepkörhöz tartozó szokásokat adták elő az egyesület növendékei. A műsor előtt Ricz Karolina felsorolta: „Lesz a boszorkányjárás a Luca-napjaként, meg lesz betlehemezés. Szent Miklós bemutatása is. Hát, érdekes lesz.”

A rendezvényen közreműködött a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a hajdújárási Lifka Sándor Művelődési Egyesület, valamint idén vendégül látták a Keviről érkező betlehemező csoport tagjait is. A karácsonyi produkcióban mintegy 150 gyermek és fiatal vett részt. A műsor célját Brezovszki Tamara, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület elnöke összegezte: „Minden évben a Magyar karácsony egy olyan célt szeretne szolgálni, hogy az embereknek egy olyan műsort adjunk, amivel felelevenítjük a régmúltat, a hagyományainkat, hogy visszahozzuk egy kicsit azokat az időket, amikor még az emberek jobban meg tudták élni az advent napjait, a karácsony lényegét. Ezeket a jelenítjük meg minden évben a színpadon.”

A Magyar karácsonyra látogatókat a műsor mellett mézeskaláccsal és forralt borral várták a szervezők. A rendezvényt a Pannon Televízió stábja rögzítette, a felvételt december 24-én 18 óra után tűzzük műsorra.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Vajdasági Magyar Szövetség
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.