Ugrás a tartalomra

A magyar költészet napja

2021.04.11
09:28
2021.04.11
22:27
Forrás
Pannon RTV
A kArc irodalmi kávéház Juhász Gyula verseinek válogatásával állt közönség elé.

Ma van a magyar költészet napja. A költészet napját 1964 óta április 11-én ünneplik Magyarországon József Attila születésnapján. Minden évben számos irodalmi programmal emlékeznek ilyenkor a világ magyarjai. Az idei évben az erre a napra vonatkozó események többsége online térben zajlik a járványhelyzet miatt.     

A kArc irodalmi kávéház a covid időszak első koncertjét tartotta meg egy év után. Juhász Gyula verseinek válogatásával állt közönség elé a Kortárs Galériában Szabadkán.

Kalmár Zsuzsa a kArc háziasszonya elmondta, a múlt év hatására a színészek a lelkükben még mindig le vannak lassulva, elengedtek minden plusz tevékenységet, de most összekapták magukat.

"Valójában két hónappal ez ezelőtt mondtuk ki, hogy Juhász Gyula, és a két hónap az kellett ahhoz, hogy ezt a szervezetünkön átfolyassuk és legyen belőle egy újabb kArc. Dehát itt vagyunk, megint rohammunkában!"

Juhász Gyula súlyos depresszióval küzdött egész életében, és verseinek hangulata teljesen betalált a mai letargikus életvitel hangulatába. Pálfi Ervin a kilencvenes évek zenei világából merített.

"Nagyon közel áll hozzám ez a zenei világ, mert én pont a kilencvenes években, amikor kezdetem nyitogatni a zenei kapuimat, akkor nagyon befogadó voltam az ilyen típusú zenére. Nekem könnyű volt és Juhász Gyula is az a költő, aki nagyon odafigyelt a formára, úgyhogy egyszerű volt verseket is válogatni."

A zenekari felállás a kArcon belül mindig változik egy kicsit, most hatan voltak.

magyar költészet napja
kArc
irodalmi kávéház
vers

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.