Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A magyar kultúrának tisztelegtek a szabadkai Népkörben

2020-01-23
15:38
2020-01-25
15:09
Forrás
Pannon RTV
Fotókiállítással és irodalmi műsorral ünnepelte meg a Népkör Magyar Művelődési Központ szerdán a magyar kultúra napját. A kiállított fényképek a Dunakarneválon és az Interetno fesztiválon készültek.

Ének-összeállítással, illetve a Népkör és a magyarországi Folklórszövetséggel közösen összeállított fotósorozattal tekintett vissza az elmúlt évre a művelődési központ. A Népkör összes szakosztályáról készültek képek. Polyákovity Izabella, szervező: „Igyekszünk az év 365 napján a magyar kultúrának tisztelegni és ezt méltatni. Minden egyes rendezvényünk kultúrához kapcsolódik és január huszonkettedike csak egy mozzanata ennek.”

A színitanoda egy magyarországi Szér Noémi szövege alapján készített a kultúrához kötött saját abc listát, ezt olvasták fel. G. Erdélyi Hermina, alelnök, Népkör MMK, Szabadka: „Arra gondoltam, hogy mi itt a Fabulában összedughatnánk a fejünket és megfogalmazhatnánk, hogy mi a mi abc listánk, mi nekünk a magyar kultúra itt a Vajdaságban.”

A magyar kultúra napja minden magyar ember ünnepe, a Népkör pedig egész évben ennek az ünnepnek a jegyében tevékenykedik - mondta a központ alelnöke.

Népkör
magyar kultúra napja
fotókiállítás

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.