Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyar néphagyományok- és nyelv ápolása a bánsági végeken

2021.06.19
11:11
2021.06.19
16:12
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a Törökkanizsáért Egyesület Magyar nyelvű oktatás a bánsági végeken a hagyományok jegyében című projektje, amelynek záró rendezvényét tegnap délután tartották Törökkanizsán a helyi városi könyvtárban.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az oktatási minisztérium évek óta támogatja azokat a civil szervezeteket, amelyek az általuk meghatározott prioritások mentén szerveznek eseményeket. A Törökkanizsáért Egyesület a magyar nyelv és hagyományok témakörben nyert támogatást.

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár: „A Törökkanizsáért Egyesület évek óta minőségi programokkal pályázik. Igaz, ezek nagyon kevés gyerekekre vonatkozó programok, viszont az oktatási minisztérium az elmúlt években felismerte a programok fontosságát, és ha nem is a teljes kért összeget, de azért valamennyit tudtunk biztosítani az egyesületnek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A Törökkanizsárét Egyesület a magyar néphagyományok- és nyelv ápolására törekszik. Az egyesület nem csak a helyi gyermekeket, hanem a kisebb településeken élőket is igyekszik bevonni a gyerekprogramokba – mondta Orosz Urbán Csilla. A Törökkanizsáért Egyesület alapító tagja kiemelte: „A foglalkozások igazából nagyon változóak, amikor kisebb gyerekekkel foglalkozunk, karácsony és húsvét táján, akkor 60-70 gyerek is részt vesz a foglalkozásokon. Eezeket mindig a Tisza Gyöngye székházában szervezzük meg, mert ott nagy a hely és nyugodtan tudunk kézműveskedni. A nagyobb koncentrációt igényelő foglalkozásokat inkább kisebb csoportokban valósítjuk meg.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az egyesület egyébként újabb támogatást nyert az illetékes minisztériumtól, így a projektet folytatni tudják.

Törökkanizsa
Törökkanizsáért Egyesület
Vicsek Annamária
Orosz Urbán Csilla

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.