Ugrás a tartalomra

A Magyar Szórvány Napja központi ünnepsége Tiszakálmánfalván

2018-11-14
08:32
2018-11-14
13:51
Forrás
VMMSZ
Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és magyar király születésének napja, november 15-e a magyar szórvány napja. Idén Tiszakálmánfalvát kérték fel, legyen az ünnepi műsor helyszíne.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel közösen harmadik ízben rendezik meg a központi rendezvényt. Tiszakálmánfalva, Maradék, Piros és Torda népdalkörei, táncegyüttesei, népi énekes és táncos szólistái mutatkoznak be ma 16 órától, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület székházában. 

magyar szórvány napja
bethlen gabor
Tiszakálmánfalva

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.