Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Magyar Táncképek Topolyán

2022.06.17
07:50
2022.06.17
07:56
Forrás
Pannon RTV
Topolyán mutatta be Magyar Táncképek című folklórelőadását a budapesti Duna Művészegyüttes csütörtök este a színházteremben. A Kárpát-medence néptáncait feldolgozó koreográfiákból álló előadás a paraszti kultúra világába kalauzolta el a nézőket.
Pannon RTV/Kucor Dejan

Mezőföldi, Vág-Garam közi, somogyi, Békés megyei, székelyföldi és kalotaszegi táncokból, valamint különböző vidékek pásztortáncaiból láthatott ízelítőt a közönség. Az előadást a Göncöl zenekar virtuóz zenei összeállításokkal színesítette, melyek a táncképekhez hasonlóan a Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek népzenei hagyományait mutatták be.

A Duna Művészegyüttes előadását a XI. Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál részeként mutatták be.

Pannon RTV/Kucor Dejan

Ma is színes programokkal várják a népzene és néptánckedvelőket Topolyán. A Múzeum udvarán 9-től 12 óráig a Szivárvány kuckó alkotásainak kiállítása látható, valamint kézműves és táncos foglalkozások várják az ovisokat. 10 órakor a Juhász zenekar Tudom én már… lemezbemutató koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.

Pannon RTV/Kucor Dejan

17 órakor nyílik a Művelődési Ház Kiállítótermében a Tulipán kézimunkaszakkör kiállítása, majd 17:30-kor a Művelődési Ház színháztermében a Kaláris asszonykórus, a Csiripiszli énekcsoport, a Csörgő citerazenekar, a Cinegék citerazenekar és az Aurora Beszédművészeti Műhely műsorát mutatják be. 19 órakor a Múzeum udvarán népzenei koncertekkel várják a közönséget, fellép Csonka Ferenc és zenekara, valamint a magyarországi Eszterlánc zenekar.

Szombaton a múzeumtéren 19 órakor kezdődik a Néptáncgála, melyen fellép a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Cirkalom táncegyüttese, Csiripiszli táncegyüttese, Kisvirgonc táncegyüttese, Szederinda táncegyüttese és az óvodások csoportja. Kishegyesről a Rizgetős táncegyüttes, Szabadkáról a Talentum táncegyüttes és Magyarországról Zselic Táncegyüttes is bemutatkozik.

Topolya
Magyar Táncképek
Duna Művészegyüttes

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű