Ugrás a tartalomra

Magyarország a második világháborúban

2018.10.25
21:58
2018.10.26
17:03
Forrás
Pannon RTV
Magyarország a második világháborúban címmel tartott előadást Szabadkán Szakály Sándor történész.

Az esemény az Európa és mi elnevezésű programsorozat keretében valósult meg a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. Egy ilyen előadás egyebek mellett azt is üzeni, hogy a közös múltat próbáljuk meg közösen értelmezni - mondta a budapesti előadó.

Szakály Sándor, történész, Budapest: „Ha magyar-szerb viszonylatban gondolkodunk, 1926-ban Horthy Miklós a mohácsi csatának az emléknapján, mohácsi beszédében arra utalt, hogy a szerb és a magyar nemzet vagy nép, milyen régóta küzdött együtt például az oszmán török hódítás ellen, és milyen derék katonanép a szerb, és így tovább. Én azt gondolom, hogy ezeket kellene valahogy elővenni, és meg kellene néznünk azt, hogy a történelmünkben melyek a jó együttélési időszakok, melyek a kevésbé jók.”

Szakály Sándor
Szabadka
VM4K

Most

14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.