Ugrás a tartalomra
könyvtár
Pixabay

Magyarország újra önálló standdal lesz ott a Párizsi Könyvszalonon

2018-03-11
11:23
Forrás
MTI
Tolnai Ottó író is a francia fővárosba utazik.

Öt év után ismét önálló standdal jelenik meg Magyarország a Párizsi Könyvszalonon, amelyet március 16. és 19. között rendeznek meg több mint ötven nemzet részvételével. Igen kedveltek Franciaországban az olyan magyar klasszikusok, mint Márai Sándor, Krúdy Gyula vagy Kosztolányi Dezső, de természetesen a kortárs írók közül is sokak munkáit lefordították a közelmúltban. Az idei Salon du livre magyar pavilonjában az irodalomkedvelők megismerhetik a magyar klasszikus és kortárs szerzők francia fordításban megjelent műveit, valamint találkozhatnak a vajdasági Tolnai Ottó Kossuth-díjas költővel, és a kortárs magyar próza három generációjának képviselőjével: Bodor Ádámmal, Hász Róberttel és Totth Benedekkel.

Párizsi Könyvszalon
magyarország
önálló stand
Tolnai Ottó

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.