Ugrás a tartalomra

Magyarországi és erdélyi népdalok csendültek fel Bácskossuthfalván

2022.12.03
18:46
2022.12.04
09:47
Forrás
Pannon RTV
Magyarországi és erdélyi népdalokat vitt el Bácskossuthfalvára Csonka Ferenc Halmos Béla-vándordíjas prímás és zenekara. A jó hangulatú koncertet táncház követte.

Megtelt a bácskossuthfalvi Echo Gyermek- és Ifjúsági Központ. Csonka Ferenc és zenekarának koncertjére sokan voltak kíváncsiak.

Gáspár Kamilla: „Nagyon szeretem a népdalokat és a néptáncokat, a moldvai dalok és táncok a kedvencem és nagyon örülök, hogy most van lehetőségem nézni ezt a koncertet.”

Pacsérról és Bajmokról is érkeztek a népdalok szerelmesei, hogy meghallgassák a koncertet.

Kókai Deli Márta, vezető, Búzavirág vegyeskar, Bajmok: „Népzenét, azt csináljuk csak kizárólag, igaz, hogy egyházi dalokat is énekelünk természetesen, attól függ, most karácsonyra azt is énekelünk, de főleg népdalokat énekelünk.”

Csonka Ferenc prímás és zenekara, Halmos Béla egykori mesterhegedűjével feljátszott CD lemezének zenei anyagából, valamint a Kárpát-medence népzenei hagyatékából adott ízelítőt. A koncerten közreműködött Dudás Kata népdalénekes, Cseszák Zsombor hegedűn és cimbalmon, Kelemen Zsolt brácsán és Borsódi Árpád nagybőgőn.

Csonka Ferenc, prímás: „Ma este magyarországi és erdélyi hagyományos népzenét játszunk, hagyományos hangszereléssel, tehát hegedű, brácsa, nagybőgő, cimbalom és ének. Ez a koncertsorozat a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.”

Az eseményen kézműves mézeskalácsokat, ajándéktárgyakat vásárolhattak a résztvevők, amelyeket az Ady Endre Művelődési Központ szakcsoportjai készítettek. A koncertet vastapssal köszönte meg a közönség, majd táncházat tartottak.

Bácskossuthfalva
Csonka Ferenc
Kókai Deli Márta
Búzavirág
Dudás Kata
Cseszák Zsombor
Kelemen Zsolt
Borsódi Árpád

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.