Ugrás a tartalomra

A Mai magyar építészet címmel nyílt tárlat Magyarkanizsán

2022.01.22
12:58
2022.01.22
16:20
Forrás
Pannon RTV
A kortárs magyar építészet egy vetületét bemutató tablókiállítást a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata kezdeményezte. A kiállítás a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban kapott helyet.

A magyarkanizsai képtárban az akadémia köztestületi tagjainak közös bemutatkozását láthatják az érdeklődők. A tárlat február 15-ig tekinthető meg a képtárban, a belépés díjtalan.

Turi Attila, Kossuth- és Ybl-díjas építész: „Nagyon érdekes dolog, hogy a századforduló elképesztő magyar kultúrája erről a vidékről jött, nem Budapesten született a századforduló nagyszerű kultúrája. Nagyváradon, Kolozsváron, Felvidéken, Délvidéken, onnan jöttek az emberek, mert mindig megtermékenyítő erőt tud adni ez a hely, amit sajnos ma perifériaként érzékelünk, holott nem periféria, hanem őrzője egy olyan dolognak, ami egy tégely, amelyben összeolvadnak kultúrák. Melyben a megértés másfajta módon mozog, mint kvázi a centrumban.”

Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
kiállítás
Magyar Művészeti Akadémia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.