Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Majsai's Got Talent

2019-05-13
20:09
2019-05-13
20:15
Forrás
Pannon RTV
A fiatal tehetségek értékes jutalomban részesültek.

Színes produkciókkal készültek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola tanulói a Majsai's Got Talent elnevezésű tehetségkutató versenyre. A szervezők szerint évről-évre többen mérik össze tudásukat. A kategóriák legjobbjait értékes ajándékokkal jutalmazták.

A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola diákjai először énektudásukat mérték össze a tehetségkutató versenyen. Olyan tanulók is akadtak, akik karate tudásukkal, illetve akrobatamutatványokkal nyűgözték le a zsűrit. Miskolci Márton másodikos tanuló verset mondott. „Nemes Nagy Ágnes Kéményről kéményre versét azért választottam, mert szerintem szépen eltudom mondani.”

Az eseménynek közösségépítő és összetartó ereje van - hangsúlyozta Szántó Zsófia szervező. Az alsós és felsős tanulókat külön értékelte a zsűri. „A gyerekeknek körülbelül egy hónapjuk volt, hogy felkészüljenek a megmérettetésre. Körülbelül negyven diák jelentkezett idén, öt kategóriában. Az első az ének, a második a vers és színjátszás, ezen kívül lehetett tánc kategóriában, sport kategóriában és egyéb kategóriában indulni.”

Az intézmény immár harmadik alkalommal érdemelte ki az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet - mondta el Bognár Beáta igazgatónő. „Ez azt jelenti, hogy a Majsai Úti Általános Iskola továbbra is a magyarországi tehetség hálózat tagja. Nagyon fontosnak tartjuk a tehetséges tanulókkal való foglalkozást, a fejlesztéseket, illetve az újabb tehetségek felfedezését. Ez a mai rendezvény is erről szól.”

Az iskola harmadik alkalommal szervezte meg a tehetségkutatót. A kategóriák legjobbjait egyedi éremmel és fülhallgatóval jutalmazták meg.

Majsai's Got Talent
Got Talent
tehetségkutató

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.