Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Majsai's Got Talent

2019-05-13
20:09
2019-05-13
20:15
Forrás
Pannon RTV
A fiatal tehetségek értékes jutalomban részesültek.

Színes produkciókkal készültek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola tanulói a Majsai's Got Talent elnevezésű tehetségkutató versenyre. A szervezők szerint évről-évre többen mérik össze tudásukat. A kategóriák legjobbjait értékes ajándékokkal jutalmazták.

A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola diákjai először énektudásukat mérték össze a tehetségkutató versenyen. Olyan tanulók is akadtak, akik karate tudásukkal, illetve akrobatamutatványokkal nyűgözték le a zsűrit. Miskolci Márton másodikos tanuló verset mondott. „Nemes Nagy Ágnes Kéményről kéményre versét azért választottam, mert szerintem szépen eltudom mondani.”

Az eseménynek közösségépítő és összetartó ereje van - hangsúlyozta Szántó Zsófia szervező. Az alsós és felsős tanulókat külön értékelte a zsűri. „A gyerekeknek körülbelül egy hónapjuk volt, hogy felkészüljenek a megmérettetésre. Körülbelül negyven diák jelentkezett idén, öt kategóriában. Az első az ének, a második a vers és színjátszás, ezen kívül lehetett tánc kategóriában, sport kategóriában és egyéb kategóriában indulni.”

Az intézmény immár harmadik alkalommal érdemelte ki az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet - mondta el Bognár Beáta igazgatónő. „Ez azt jelenti, hogy a Majsai Úti Általános Iskola továbbra is a magyarországi tehetség hálózat tagja. Nagyon fontosnak tartjuk a tehetséges tanulókkal való foglalkozást, a fejlesztéseket, illetve az újabb tehetségek felfedezését. Ez a mai rendezvény is erről szól.”

Az iskola harmadik alkalommal szervezte meg a tehetségkutatót. A kategóriák legjobbjait egyedi éremmel és fülhallgatóval jutalmazták meg.

Majsai's Got Talent
Got Talent
tehetségkutató

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.