Ugrás a tartalomra

A Makrancos hölgy a BeeHome-ban

2021.09.21
10:04
2021.09.21
16:29
Forrás
Pannon RTV
Megzabolázzák a hárpiát Zentán. Shakespeare legtöbb botrányt kavart komédiáját A makrancos hölgyet szerdán 20 órakor mutatják be Zentán a BeeHome Közösségi Házban.

Lőrinc Tímea doktori diploma-előadása, A Makrancos hölgy egy kísérletező műhelymunka eredménye, ahol profi színészek és az akadémia végzős hallgatói választott dialektusban mondják a drámai szöveget. Ezt az újítást a színészek nagyon izgalmasnak élték meg.

Dudás Dániel színésznövendék: „Kellett egy kis idő, hogy megtaláljam ezt a karaktert, amit ők várnak tőlem, de onnantól kezdve úgy érzem, sikerült elkapnom ezt a vonalat és jöttek a kis gegek, apró játékok, amit belevittem a személyiségemhez hűen.”

László Roland ezt megelőzően az akadémián egy jelenet erejéig találkozott csak ezzel a darabbal. Azt mondja, az teljesen más volt: „A szövegen változtattak, a tájszólások és ugye ez a tér, ami rengeteget ad hozzá. Ami teljesen új volt nekem, ez a felállás, aminek nagyon örültem, nagyon jó kis csapat kovácsolódott itt össze.”

Lőrinc Tímea rendező az előadáshoz egy rendhagyó színházi teret választott.

„Szerettünk volna egy igazi vajdasági hangulatú darabot készíteni, ezt támogatják meg a dialektusok és a tér, hogy ennyire közel van, a vajdaságiakra mondják azt, hogy jó ízűek, és most remélem, hogy a nézők is kapnak belőle.”

A Makrancos hölgy története egy eredeti formanyelven, kilenc fiatal színész tolmácsolásában szerdán lesz látható Zentán.

Lőrinc Tímea
BeeHome

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.