Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A Makrancos hölgy a BeeHome-ban

2021.09.21
10:04
2021.09.21
16:29
Forrás
Pannon RTV
Megzabolázzák a hárpiát Zentán. Shakespeare legtöbb botrányt kavart komédiáját A makrancos hölgyet szerdán 20 órakor mutatják be Zentán a BeeHome Közösségi Házban.

Lőrinc Tímea doktori diploma-előadása, A Makrancos hölgy egy kísérletező műhelymunka eredménye, ahol profi színészek és az akadémia végzős hallgatói választott dialektusban mondják a drámai szöveget. Ezt az újítást a színészek nagyon izgalmasnak élték meg.

Dudás Dániel színésznövendék: „Kellett egy kis idő, hogy megtaláljam ezt a karaktert, amit ők várnak tőlem, de onnantól kezdve úgy érzem, sikerült elkapnom ezt a vonalat és jöttek a kis gegek, apró játékok, amit belevittem a személyiségemhez hűen.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

László Roland ezt megelőzően az akadémián egy jelenet erejéig találkozott csak ezzel a darabbal. Azt mondja, az teljesen más volt: „A szövegen változtattak, a tájszólások és ugye ez a tér, ami rengeteget ad hozzá. Ami teljesen új volt nekem, ez a felállás, aminek nagyon örültem, nagyon jó kis csapat kovácsolódott itt össze.”

Lőrinc Tímea rendező az előadáshoz egy rendhagyó színházi teret választott.

„Szerettünk volna egy igazi vajdasági hangulatú darabot készíteni, ezt támogatják meg a dialektusok és a tér, hogy ennyire közel van, a vajdaságiakra mondják azt, hogy jó ízűek, és most remélem, hogy a nézők is kapnak belőle.”

A Makrancos hölgy története egy eredeti formanyelven, kilenc fiatal színész tolmácsolásában szerdán lesz látható Zentán.

Lőrinc Tímea
BeeHome

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.