Ugrás a tartalomra

Már szerb nyelven is olvasható Lovas Ildikó kötete

2022.05.25
19:15
2022.05.25
22:52
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Lovas Ildikó A város lelke, avagy identitásjelek: Szabadka-tárcák című könyvének szerb nyelvű változatát. A könyvet Szabadka ihlette.

A kötet a Szabadkai Városi Könyvtár kiadásában jelent meg, amit a Forum Könyvkiadó Intézet is támogatott. A magyar nyelven 2020 decemberében napvilágot látott kötetet Szabó Zsombor fordította le szerb nyelvre.

Lovas Ildikó, József Attila-díjas író, kritikus, műfordító, szerkesztő: „Annak azért nagyon örülök, hogy dr. Szabó Zsombor fordította le szerb nyelvre, aki a városnak egyrészt nagyon jó ismerője, másrészt a város főépítésze volt és értő módon viszonyult ehhez az anyaghoz, ami tulajdonképpen mindannyiunknak az anyaga és a kincse, hiszen a városról szól. Arról, hogy hogyan érezhetjük magunkénak, vagy miképpen hagyja a lenyomatát a városon az itt élő generációk sokasága, hiszen egy elég hosszú időt ölel fel ez a könyv.”

Lovas Ildikó
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.