Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Márai és Kosztolányi nőalakjait ismertették meg a belgrádi közönséggel

2020-03-13
10:23
2020-03-13
15:31
Forrás
Pannon RTV
A különböző női irodalmi karakterek egyediségét mutatta be csütörtök este a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezetének székházában Tóth Ignjatović Mária fordító.

Kiemelte, előadásának címe A nő arra utal, hogy ugyan több nőről beszél, de egyikük sem hasonlít a másikra, ezért nem lehet általánosságokban beszélni róluk. A fordító Márai Sándor Eszterét és Juditját, valamint Kosztolányi Dezső Annáját és Pacsirtáját mutatta be. „Ami közös bennük, hogy mind a négy valahol mélységesen mélyről szerencsétlen. Megítélés kérdése, hogy melyik lánynak melyik tettéről nekünk mi a véleményünk. Közös az, hogy a három lány, Édes Anna, Eszter és Judit annyira amennyire, de harcolnak az életükért, de a Pacsirta nem, ő belenyugszik abba, hogy ő csúnya, hogy neki otthon, a négy fal között a helye, hogy neki nincs barátnője, ő tulajdonképpen nem is él, csak raboskodik.”

 

Márai Sándor
Kosztolányi Dezső
Belgrád
fordítás

Most

20:52, Frissítve: 20:59

Elhunyt Bill Withers amerikai énekes

81 éves korában meghalt Bill Withers, többek között az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója. A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták – írja a Guardian.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.