Ugrás a tartalomra

Március idusára emlékeztek a zentai városházán

2018.03.15
16:38
2020.03.14
19:24
Forrás
Pannon RTV
Zentán a mártírhalált halt Batthyány Lajos gróf 2007-ben készült emléktáblája előtt tartottak ünnepi műsort a városháza oszlopcsarnokában.

A Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola és a budapesti Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium diákjai is felléptek az eseményen. Alkalmi beszédet mondott Rákos Judit történelemtanár, Rusz Radovan szabadkai magyar konzul pedig Orbán Viktor miniszterelnök külhoni magyarsághoz szóló levelét olvasta fel. A megemlékezés szervezésében a Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ mellett Zenta Önkormányzata vett részt.

Zenta
1848-49-es forradalom és szabadságharc
megemlékezés

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű