Ugrás a tartalomra

Mától tekinthető meg Kerekes Sándor kiállítása a Népkörben (videó)

2016.08.19
16:35
Péntek este 19 órától a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor galériájában Új színek világa címmel megnyílik Kerekes Sándor képzőművész kiállítása
Péntek este 19 órától a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor galériájában Új színek világa címmel megnyílik Kerekes Sándor képzőművész kiállítása. A tárlaton a művész legújabb ciklusának huszonöt képe látható. Kerekes Sándor évek óta átszűr magán minden fontos pillanatot, kiejtett szót és képélményt amit azután színvilágán és kompozícióin keresztül beledolgoz a munkáiba. Kerekes azt mondja, ahogy idősödik annál üdébben is fiatalosabban kezeli az ecsetet. Kerekes Sándor, képzőművész: „Van időm és többet tudok foglalkozni a gondolattal. Már mikor az ember odaáll a vászon elé, akkor már csak az üres vászon van, megkezdi valamilyen kóddal és a vászon visszaválaszol, akkor nincs megállás.” A festő mostani munkáin egyszerre érhető tetten az óvatos lírai és a drámai absztrakció. Boros György, képzőművész: „Minden nézőnek megadja azt a lehetőséget, hogy vagy a színekkel, vagy a formákkal, vagy az éppen odavetett színtónusokkal és ebből szűrje le minden néző a maga képét.” A ma esti kiállításmegnyitón Basity Gréta a Csáth Géza Művészet Baráti kör tagja verssel közreműködik a képeket pedig Boros György méltatja.



Kerekes Sándor
Új színek világa

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.