Ugrás a tartalomra

Mától tekinthető meg Kerekes Sándor kiállítása a Népkörben (videó)

2016.08.19
16:35
Péntek este 19 órától a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor galériájában Új színek világa címmel megnyílik Kerekes Sándor képzőművész kiállítása
Péntek este 19 órától a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor galériájában Új színek világa címmel megnyílik Kerekes Sándor képzőművész kiállítása. A tárlaton a művész legújabb ciklusának huszonöt képe látható. Kerekes Sándor évek óta átszűr magán minden fontos pillanatot, kiejtett szót és képélményt amit azután színvilágán és kompozícióin keresztül beledolgoz a munkáiba. Kerekes azt mondja, ahogy idősödik annál üdébben is fiatalosabban kezeli az ecsetet. Kerekes Sándor, képzőművész: „Van időm és többet tudok foglalkozni a gondolattal. Már mikor az ember odaáll a vászon elé, akkor már csak az üres vászon van, megkezdi valamilyen kóddal és a vászon visszaválaszol, akkor nincs megállás.” A festő mostani munkáin egyszerre érhető tetten az óvatos lírai és a drámai absztrakció. Boros György, képzőművész: „Minden nézőnek megadja azt a lehetőséget, hogy vagy a színekkel, vagy a formákkal, vagy az éppen odavetett színtónusokkal és ebből szűrje le minden néző a maga képét.” A ma esti kiállításmegnyitón Basity Gréta a Csáth Géza Művészet Baráti kör tagja verssel közreműködik a képeket pedig Boros György méltatja.Kerekes Sándor
Új színek világa

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.