Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Mátyás király mesék a Danilo Kiš Színházi Műhelyben

2019-01-22
07:03
2019-01-22
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Danilo Kiš Színházi Műhely első idei bemutatóját tartotta hétfőn a Raktárban Szabadkán. Mese Mátyás királyról és cudarról címmel Mátyás király meséket dolgoztak fel hat színitanodással.

A tanodások leporolták a meséket, és mai szemszögből közelítették meg azokat. A próbafolyamat alatt a Mátyás király történetek tárházát olvasták végig, nehéz volt választani.

Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš színházi műhely: „Nemcsak tematikusan, de kedvencek sorrendjében is kialakult a sorrend, és ilyen módon kialakult, ha nem is valaminek mentén, de a kedvencek mentén a legjobbak.”

Az előadás eltért a hagyományos, klasszikus játéktól, Mátyás király mellett a főminiszter, a cudar, a bártáncosok és sok másik szerep is teret kapott.

Csernai Panna, tanuló, Danilo Kiš színházi műhely: „Egy olyan előadás, ami a hagyományos játékmódtól kicsit eltérő, mivel belevittünk egy csomó alternatív elemet, egy csomó szimbólumot ami jelképezi ezt a műfajt.”

Az előadást a tanodások Pámer Csilla és Kálló Béla osztályvezető tanárok vezetésével készítették el.

Danilo Kiš Színházi Műhely
Mátyás király
Szabadka
raktár

Most

11:12, Frissítve: 11:48

Tangó pezsdíti az újvidékiek vérét

Tangófesztivált tartanak Újvidéken. A többnapos rendezvény ideje alatt az érdeklődők koncerteken és műhelymunkákon élvezhetik az argentin eredetű zenei műfajt.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.