Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Mátyás király mesék a Danilo Kiš Színházi Műhelyben

2019-01-22
07:03
2019-01-22
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Danilo Kiš Színházi Műhely első idei bemutatóját tartotta hétfőn a Raktárban Szabadkán. Mese Mátyás királyról és cudarról címmel Mátyás király meséket dolgoztak fel hat színitanodással.

A tanodások leporolták a meséket, és mai szemszögből közelítették meg azokat. A próbafolyamat alatt a Mátyás király történetek tárházát olvasták végig, nehéz volt választani.

Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš színházi műhely: „Nemcsak tematikusan, de kedvencek sorrendjében is kialakult a sorrend, és ilyen módon kialakult, ha nem is valaminek mentén, de a kedvencek mentén a legjobbak.”

Az előadás eltért a hagyományos, klasszikus játéktól, Mátyás király mellett a főminiszter, a cudar, a bártáncosok és sok másik szerep is teret kapott.

Csernai Panna, tanuló, Danilo Kiš színházi műhely: „Egy olyan előadás, ami a hagyományos játékmódtól kicsit eltérő, mivel belevittünk egy csomó alternatív elemet, egy csomó szimbólumot ami jelképezi ezt a műfajt.”

Az előadást a tanodások Pámer Csilla és Kálló Béla osztályvezető tanárok vezetésével készítették el.

Danilo Kiš Színházi Műhely
Mátyás király
Szabadka
raktár

Most

20:15, Frissítve: 20:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.