Ugrás a tartalomra

Mátyás király mesék a Danilo Kiš Színházi Műhelyben

2019.01.22
07:03
2019.01.22
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Danilo Kiš Színházi Műhely első idei bemutatóját tartotta hétfőn a Raktárban Szabadkán. Mese Mátyás királyról és cudarról címmel Mátyás király meséket dolgoztak fel hat színitanodással.

A tanodások leporolták a meséket, és mai szemszögből közelítették meg azokat. A próbafolyamat alatt a Mátyás király történetek tárházát olvasták végig, nehéz volt választani.

Kálló Béla, osztályvezető tanár, Danilo Kiš színházi műhely: „Nemcsak tematikusan, de kedvencek sorrendjében is kialakult a sorrend, és ilyen módon kialakult, ha nem is valaminek mentén, de a kedvencek mentén a legjobbak.”

Az előadás eltért a hagyományos, klasszikus játéktól, Mátyás király mellett a főminiszter, a cudar, a bártáncosok és sok másik szerep is teret kapott.

Csernai Panna, tanuló, Danilo Kiš színházi műhely: „Egy olyan előadás, ami a hagyományos játékmódtól kicsit eltérő, mivel belevittünk egy csomó alternatív elemet, egy csomó szimbólumot ami jelképezi ezt a műfajt.”

Az előadást a tanodások Pámer Csilla és Kálló Béla osztályvezető tanárok vezetésével készítették el.

Danilo Kiš Színházi Műhely
Mátyás király
Szabadka
raktár

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.