Ugrás a tartalomra
Mátyás király

Mátyás királyról tartottak előadást Újvidéken

2020-02-25
21:32
2020-02-26
18:05
Forrás
Pannon RTV
Mátyás király születésnapja alkalmából tartottak történelmi kiselőadást az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ klubhelyiségében.

A Darányi-telepi Társalgó látogatóinak Ladisity Melinda beszélt Mátyás király életéről és jelentőségéről. Az előadás után a közönség megtekinthette a Mátyás király utolsó éjszakája című dokumentumfilmet is.

Ladisity Melinda, elnök, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ, Újvidék: „Nagyon szeretünk történelemmel foglalkozni, nagyon szeretünk különböző korokról beszélni, és én teljesen amatőr szinten közelítem meg ezt az egész témát, mivel nem vagyok történész, de nagyon szeretem Mátyás királyt és az ő korát, és nagyon sok mindent olvastam róla. Sokat tudnak az emberek, nem mondhatom, hogy ismeretlen számunkra, nagyon sokat tudnak. Próbálok esetleg olyan dolgokat kiragadni az életéből, amit lehet, hogy kevésbé tudnak az emberek.”

Mátyás király
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Darányi telepi társalgó
Ladisity Melinda

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű