Ugrás a tartalomra

Maurits Ferenc Szenteleky-, Radics Viktória Bazsalikom-díjas

2017.10.06
11:34
2024.03.19
08:36
Maurits Ferenc kapta az idei Szenteleky Kornél Irodalmi Díjat, a Bazsalikom Műfordítói Díjat a bizottság egyhangúlag Radics Viktóriának ítélte oda.

Maurits Ferenc kapta az idei Szenteleky Kornél Irodalmi Díjat. Maurits Ferenc sokoldalú irodalmi és képzőművészeti tevékenységével, a két művészeti ág intermediális átlényegítésével, az Új Symposion és a Forum Könyvkiadó vizuális arculatának kialakításával több mint fél évszázada fontos alakja a vajdasági magyar kulturális térnek.

A Bazsalikom Műfordítói Díjat a bizottság egyhangúlag Radics Viktóriának, vajdasági származású fordítónak ítélte oda. A díjazott a délszláv nyelvekből és németről mintegy húsz kötetet ültetett át magyarra, különböző folyóiratokban és antológiákban pedig több száz műfordítása jelent meg.

A díjak átadására október 21-én a Szenteleky Napok programjának keretében kerül sor.

Maurits Ferenc
Radics Viktória
Szenteleky
Bazsalikom
díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.