Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mavrák Béla fellépése Nagybecskereken

2021.08.27
11:03
2021.08.27
17:02
Forrás
Pannon RTV
Csütörtök este újra Nagybecskereken lépett fel Mavrák Béla operaénekes. A helybeli Filharmonikus Zenekar kíséretével latin dalokat énekelt. A hangverseny az utóbbi évek egyik leglátogatottabb zenei rendezvénye volt a városban.
Pannon RTV

A sörnapok zenei programját már hagyományosan a nagybecskereki Filharmonikus Zenekar nyitja meg. Idén kiemelt jelentőségű volt a 60-tagú zenekar hangversenye.

Roman Bugar, igazgató, Filharmonikus Zenekar, Nagybecskerek: „Spanyol, brazil és argentin zenét választottunk. Aleksandar Kojić karmester vezényletével és Mavrák Béla, világszerte elismert szólista közreműködésével, akinek ezúttal is megköszönjük a fellépését és büszkék vagyunk rá, hogy minden meghívásunknak eleget tesz. Számunkra ez nagy megtiszteltetés és elismerés.”

Pannon RTV

Mavrák Béla számára is fontos volt a fellépés, egyrészt, mert hazai közönség előtt léphetett fel, másrészt, pedig abból fakadóan, hogy másfél év után ez volt az első találkozása ekkora nézősereggel.

Mavrák Béla, operaénekes: „Itt van igazán a legnagyobb lámpalázam a saját népem előtt énekelni. Viszont nagyon örülök neki, hogy valahol felléphetek egyáltalán. Ugyanis nálunk nyugaton még nem indult meg az egész. André Rieu-vel tavaly márciusban volt az utolsó koncertem, most pedig itt mindenki néz a Facebookon a kollégáim közül is, hogy mit csinálok, és nem mondom, hogy irigyek, de örülnek neki, hogy valaki legalább közöttük valahol fellépett.”

Pannon RTV

A hangverseny közönsége egy különleges zenei est részese lehetett, nyílt térben, kellemes időben.

Balázs József, Nagybecskerek: „A műsor, amelyet a ma esti hangversenyre készített, meglepetés volt nemcsak részemre, hanem gondolom, hogy sokak számára is. Mert előzőleg nem nagyon volt hirdetve, hogy ilyen dél-amerikai számok szerepelnek a műsoron. De mindenesetre nagyon-nagyon szimpatikus volt és eltért az eddigi koncertektől. Én nagyon élveztem.”

Pannon RTV

Ha a járványhelyzet megengedi, akkor őszre folytatódnak André Rieu hangversenyei. A tervek szerint turnéjukat Tel-Avivban kezdik, majd a belgrádi Stark arénában lépnek fel, utána Szkopjében és Szófiában.

Nagybecskerek
Mavrák Béla
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.