Ugrás a tartalomra

Mavrák Béla fellépése Nagybecskereken

2021.08.27
11:03
2021.08.27
17:02
Forrás
Pannon RTV
Csütörtök este újra Nagybecskereken lépett fel Mavrák Béla operaénekes. A helybeli Filharmonikus Zenekar kíséretével latin dalokat énekelt. A hangverseny az utóbbi évek egyik leglátogatottabb zenei rendezvénye volt a városban.

A sörnapok zenei programját már hagyományosan a nagybecskereki Filharmonikus Zenekar nyitja meg. Idén kiemelt jelentőségű volt a 60-tagú zenekar hangversenye.

Roman Bugar, igazgató, Filharmonikus Zenekar, Nagybecskerek: „Spanyol, brazil és argentin zenét választottunk. Aleksandar Kojić karmester vezényletével és Mavrák Béla, világszerte elismert szólista közreműködésével, akinek ezúttal is megköszönjük a fellépését és büszkék vagyunk rá, hogy minden meghívásunknak eleget tesz. Számunkra ez nagy megtiszteltetés és elismerés.”

Mavrák Béla számára is fontos volt a fellépés, egyrészt, mert hazai közönség előtt léphetett fel, másrészt, pedig abból fakadóan, hogy másfél év után ez volt az első találkozása ekkora nézősereggel.

Mavrák Béla, operaénekes: „Itt van igazán a legnagyobb lámpalázam a saját népem előtt énekelni. Viszont nagyon örülök neki, hogy valahol felléphetek egyáltalán. Ugyanis nálunk nyugaton még nem indult meg az egész. André Rieu-vel tavaly márciusban volt az utolsó koncertem, most pedig itt mindenki néz a Facebookon a kollégáim közül is, hogy mit csinálok, és nem mondom, hogy irigyek, de örülnek neki, hogy valaki legalább közöttük valahol fellépett.”

A hangverseny közönsége egy különleges zenei est részese lehetett, nyílt térben, kellemes időben.

Balázs József, Nagybecskerek: „A műsor, amelyet a ma esti hangversenyre készített, meglepetés volt nemcsak részemre, hanem gondolom, hogy sokak számára is. Mert előzőleg nem nagyon volt hirdetve, hogy ilyen dél-amerikai számok szerepelnek a műsoron. De mindenesetre nagyon-nagyon szimpatikus volt és eltért az eddigi koncertektől. Én nagyon élveztem.”

Ha a járványhelyzet megengedi, akkor őszre folytatódnak André Rieu hangversenyei. A tervek szerint turnéjukat Tel-Avivban kezdik, majd a belgrádi Stark arénában lépnek fel, utána Szkopjében és Szófiában.

Nagybecskerek
Mavrák Béla
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű