Ugrás a tartalomra

Mavrák Béla, világhírű tenor is fellépett Nagybecskereken

2018.08.31
11:45
2018.08.31
17:05
Forrás
Pannon RTV
A 33. Sörnapok keretében Nagybecskerek főterén tegnap este több mint tízezer ember előtt lépett fel a Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar, az újvidéki Big Band és Mavrák Béla világhírű tenor.

Azt, hogy a Sörnapok szokványos zenei kínálatát érdemes volt bővíteni komolyzenei értékekkel, azt a Nagybecskereki Filharmonikusok évről-évre látogatottabb koncertjei bizonyítják.

Tóth Glemba Klára, Nagybecskerek: „Ez a koncert emelte ezt a rendezvényt olyan magas kulturális színvonalra, amelyet tulajdonképpen ez a város meg is érdemel. Én személy szerint, azért látogattam ide, hogy Mavrák Béla világhírű tenor énekesünk föllépését lássam.”

Mavrák Béla gyermekkorát és fiatalságának egy részét Nagybecskereken és Szentmihályon töltötte. Itt indult zenei karrierje is.

Mavrák Béla, operaénekes: „Mindig kis lámpalázam van. Idehaza igazából jobban, mint a világszínpadokon. Mert ott, ha megtanultuk a show-t, előkészítettük, aztán világszerte százszor előadjuk ugyanazt. És ott már kimegyek a színpadra, és rá se gondolok. Többször fölébredek reggel, azt se tudom, hogy melyik országban vagyok, melyik hotelben, vagy melyik városban. Ez megtörténik. De ez idehaza egész más kihívás, azért is mert itt vannak a barátaim, rokonaim, emberek, akik talán még nem is hallgattak idáig.”

A közönség soraiban voltak olyanok, akik még emlékeznek az operaénekes itthoni éveire.

Lébhaft Mária, Nagybecskerek: „Kiskorom óta ismerem. Tehát már azóta, amikor kezdetben még kis kazettákat adtak ki. Arról nem is beszélve, hogy a nagymamám, apai nagymamám, az szentmihályi, és a szomszédjában laktak Mavrákék.”

Mavrák Bélának ez volt a harmadik fellépése Nagybecskereken. Tiszteletdíj nélkül vállalta a produkciót, mint mondja, ajándékul a városának.

Čedomir Janjić, polgármester, Nagybecskerek: „Mi nagybecskerekiek nagy lokálpatrióták vagyunk. Tisztelet minden zenei csillagnak, aki hozzánk érkezik, de a Nagybecskereki Filharmonikusok és a nagybecskereki tenor a miénk.”

A közönség a 80-as évek slágereiből hallhatott válogatást. Mint kiderült, ezt a zenét ma is minden korosztály kedveli.

Mavrák Béla
Nagybecskerek
Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar
Big Band

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.