Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Médiatalálkozó a temerini Tájházban

2021.07.18
13:06
2021.07.18
17:44
Forrás
Pannon RTV
Temerini származású, vagy Temerinhez kötődő újságírók, szerkesztők, operatőrök, vágók, hangtechnikusok és nem hivatásos publicisták gyűltek össze.
Pannon RTV/Juhász Géza

Először tartották meg a temerini médiatalálkozót, amelynek ötletgazdája Nagy Magdolna újságíró. Eredetileg március 15-re, a magyar sajtó napjára tervezték, de a járványhelyzet közbeszólt, így az Illés-napi rendezvénysorozat keretében szervezték meg.

Nagy Magdolna: „Az az igazság, hogy mi Temerinben elég sokan vagyunk, akik a médiaházakban, tehát Újvidéken, Temerinben, vagy máshol, esetleg Szabadkán is dolgozunk, és a munka mindig szétszakít bennünket. Olyankor találkozunk, amikor egy-egy esemény esetleg alkalmat ad erre, és többünk fejében megfordult az ötlet, hogy egy szakmai találkozót is összehozhatnánk.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A résztvevőket Nagy Nándor nyugalmazott televíziós újságíró köszöntötte.

„Rengeteg értelmiségi van Temerinben, aki a médiában keresett érvényesülési lehetőséget, és ott bizonyította is, hogy érti a szakmáját, és számos neves újságírót nevelt ki ez a település.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozón Csorba Béla publicista nyitotta meg Léphaft Pál karikatúráinak kiállítását, valamint méltatta munkásságát.

„Az életünk és a világunk ellentmondásain és hazugságain túl valójában ő a világ jobbításának a szándékával rajzolja a karikatúráit, és ez a humanizmus hatja át a műveit, és emellett persze egy etikai, és tulajdonképpen egy filozófiai mélység is, ami miatt nagyon szeretem a rajzait.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A temerini írott sajtó történetét bemutató alkalmi válogatást a történelmi kutatásairól is ismert újságíró, Fúró Dénes nyitotta meg.

„A temerini írott sajtó története nagyjából száz évvel ezelőtt kezdődött el. A Temerini Újság első száma 1928. szeptember 2-án jelent meg. Ez Lant György nyomdájában látta meg a napvilágot, és ez egy hetenként megjelenő lap volt.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A találkozón felidézték az 1971-től 2016-ig működő, igen népszerű Temerini Rádió adásait is, valamint anekdoták hangzottak el a temerini újságírás történetéből, és néhány Temerinből elszakadt újságíró üdvözletét is átadták.

Nagy Magdolna
újságírók
Csorba Béla
Fúró Dénes
Nagy Nándor
Temerin

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:17, Frissítve: 16:23

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.
13:26

Újabb delfintámadás Japánban

Újabb delfintámadás ért két fürdőzőt egy japán strandon, egyiküket kórházba kellett szállítani. Nem először történt ilyesmi, már legalább hat hasonló esetről tudnak.

Népszerű