Ugrás a tartalomra

Megemlékezéssorozat Garay Béla emlékére 2022-ben

2021.11.26
14:17
2021.11.27
06:50
Forrás
Közlemény
Garay Béla emlékére vajdasági szintű, szabadkai központú, számos elemből álló megemlékezéssorozatot szerveznek 2022-ben.

A szervezők a VMMSZ és a VM4K, Garay Béla élő családtagjainak beleegyezésével és tevékeny részvételével, valamint a Magyar Nemzeti Tanács és a szabadkai VKT-elnök támogatásával tervezik a kettős Garay Béla-jubileum megünneplését. A 2022-es év lesz egyben az állami és Sterija-díjas Garay Béla születésének 125. és halálának 35. évfordulója. Garay Béla szabadkai születésű teatrológus, rendező és színész volt, akinek a tevékenysége a két háború között létrehozta a szabadkai magyar színház társulatának az alapját. Kiemelkedő szakmai tudása a vajdasági kulturális-színházi élet meghatározó és megbecsült alakjává emelte.

Garay Béla
VMMSZ
VM4K

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.