Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Megemlékezéssorozat Garay Béla emlékére 2022-ben

2021.11.26
14:17
2021.11.27
06:50
Forrás
Közlemény
Garay Béla emlékére vajdasági szintű, szabadkai központú, számos elemből álló megemlékezéssorozatot szerveznek 2022-ben.

A szervezők a VMMSZ és a VM4K, Garay Béla élő családtagjainak beleegyezésével és tevékeny részvételével, valamint a Magyar Nemzeti Tanács és a szabadkai VKT-elnök támogatásával tervezik a kettős Garay Béla-jubileum megünneplését. A 2022-es év lesz egyben az állami és Sterija-díjas Garay Béla születésének 125. és halálának 35. évfordulója. Garay Béla szabadkai születésű teatrológus, rendező és színész volt, akinek a tevékenysége a két háború között létrehozta a szabadkai magyar színház társulatának az alapját. Kiemelkedő szakmai tudása a vajdasági kulturális-színházi élet meghatározó és megbecsült alakjává emelte.

Garay Béla
VMMSZ
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.