Ugrás a tartalomra

„Megéri színházzal foglalkozni, színházba fektetni”

2021.07.02
14:58
2021.07.02
17:05
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül sikeres idényt zárt a Szabadkai Népszínház szerb és magyar társulata. Az elmúlt egy hónapban 13 díjjal tértek haza a színházi fesztiválokról.

A Szabadkai Népszínház magyar társulatának A gyászoló család című darabja lett a legjobb a 38. smederevói Nušić-napokon. Amellett, hogy a szakmai zsűri döntése alapján kiérdemelte a legjobb előadás díját, a közönség Pámer Csillát szavazta meg az est legjobb színészének: „Nagyon örülök ezeknek a díjaknak, és úgy érzem, hogy ezek a díjak, amiket most elhozott a színházunk, mindkét társulat, ez elég bizonyíték arra, hogy megéri a színházzal foglalkozni, és megéri a színházba fektetni. S úgy gondolom, ha ilyen jó támogatást kapunk a várostól, az emberektől, akkor ezen az úton tudunk tovább haladni, és ebbe reménykedünk, hogy ilyen nagyszerű sikereket tudunk még elérni.”

Miloš Nikolić szerint a díjak sokasága további lendületet ad nemcsak a színészeknek, hanem a színház minden dolgozójának. A további tervekről is egyeztettek a megbeszélésen. Két fontos szerződést is aláírtak nemrégiben, a Belgrádi Népszínházzal és az újvidéki Szerb Nemzeti Színházzal.

Miloš Nikolić, igazgató, Szabadkai Népszínház: „A jövőben az említett szerződések értelmében lesznek nálunk opera- és balett vendégelőadások. Biztos vagyok benne, hogy a közönségünk, amely évek óta hűségesen követ bennünket, örömmel fogadja majd ezt.”

Stevan Bakić polgármester szerint a város a jövőben is mindenben támogatja a két társulatot, hogy még jobb eredményeket érjenek el: „Örülünk annak, hogy hamarosan befejeződnek a Szabadkai Népszínház építési munkálatai, hogy művészeink végre méltó helyet kapjanak, mert jelenleg nagyon nehéz körülmények között dolgoznak.”

A Szabadkai Népszínház épülete Szabadka egyik szimbóluma. Teljes felújítását és átépítését 2007-ben kezdték meg. A munkálatok befejezésére már több dátumot is kitűztek, de ezeket nem tudták tartani, így a színházi dolgozók és a közönség is nagyjából másfél évtizede vár a megfelelő körülményekre.

Szabadkai Népszínház
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Stevan Bakić
Miloš Nikolić
Pámer Csilla
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.