Ugrás a tartalomra

Meghalt Arik Brauer osztrák festő, költő és zenész

2021.01.26
07:12
Forrás
MTI
Az ORF osztrák közszolgálati televízió hétfői híradása szerint az idős művész vasárnap halt meg, de halálának okát nem közölték.

Az 1929-ben Erich Brauer néven született művész szülei zsidó származásúak voltak. Édesapja koncentrációs táborban halt meg, Ariknek bujkálva sikerült túlélnie a holokausztot. A háború után Brauer művészetet és zenét tanult. Ez a két szenvedélye egész életét végigkísérte.

Színpompás képzőművészeti alkotásaival nemzetközi elismertségre tett szert, hazájában dalszerzőként is nagyon népszerű volt. Ernst Fuchs és Friedensreich Hundertwasser osztrák művészekhez hasonlóan Brauer is kipróbálta magát az építészetben.

Ő tervezte a Brauer-házként ismert bécsi épületet, az osztrák főváros egyik templomának homlokzatát, valamint az izraeli Haifa egyik bevásárlóközpontját díszítő falfestményeket.

Arik Brauer
festő
osztrák
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.