Ugrás a tartalomra

Meghalt Binecz János

2021.02.03
19:54
Forrás
Pannon RTV
Életének 62. évében elhunyt Binecz János, a dél-bánáti magyar művelődési élet egyik oszlopos tagja, a kevevárai Keve Magyar Művelődési Egyesület elnöke.

A 2002-ben alakult egyesületben önfeláldozóan és odaadóan dolgozott a városban élő maroknyi magyarság összetartásán, a magyar szó és a magyar kultúra megőrzésén. A kevei kicsiny szórványközösség élén bátran vállalta a dél-bánáti nagy rendezvények megszervezését is, mint amilyen 2012-ben a Dél-Bánáti Betlehemes és Karácsonyi Népszokások VIII. Találkozója, 2016-ban pedig a Dél-Bánáti Magyar Művelődési Egyesületek XXVII. szemléje volt. Barátságos modora, segítőkész természete folytán közkedvelt volt a dél-bánáti magyarok körében és távozásával nagy űrt hagy maga mögött.

meghalt
elhunyt

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.