Ugrás a tartalomra

Meghalt Florian Schneider, a Kraftwerk alapítója

2020.05.07
10:44
Forrás
origo.hu
A multiinstrumentalista zenész 73 évesen szerdán hunyt el rövid lefolyású rákbetegségben.

Halálhírét egy közleményben Ralf Hütter erősítette meg, aki 1970-ben együtt alapította meg a Kraftwerket Schneiderrel és a mai napig a zenekar tagja.

A düsseldorfi Kraftwerk – az elektronikus zene történetének egyik legmeghatározóbb együttese – számára az áttörést az 1974-es Autobahn című lemez hozta meg. Az együttes tagjai a kezdetektől használtak saját készítésű és rendelésre gyártott eszközöket, számítógépeket. Florian Schneider szintetizátorok mellett fuvolán és szaxofonon is játszott, illetve énekelt.

A Kraftwerk idén nyáron Észak-Amerikában turnézott volna megalakulása 50. évfordulója alkalmából, a koncertsorozatot a koronavírus-járvány miatt törölték.

Florian Schneider
Kraftwerk
elektronikus zene
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.