Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexas_Fotos

Meghalt a Roger nyúl a pácban és a Rózsaszín Párduc animátora

2019-08-18
12:54
Forrás
Index.hu
86 éves korában, otthonában, Bristolban meghalt Richard Williams, aki olyan nagy sikerű animációs filmeken dolgozott, mint a Roger nyúl a pácban vagy a Rózsaszín Párduc - írja a Guardian.

Williams a karrierje során három Oscar-díjat és három Bafta-díjat kapott. Ő volt az animációs vezetője a Roger nyúl a pácban című, 1988-ban készült kasszasikernek, az ő feladata volt Roger nyúl és felesége, Jessica Rabbit figurájának megalkotása. 1970-ben dolgozott a Rózsaszín Párduc animációján, és később a Casino Royale animációjában is részt vett. Williams első filmje 1958-ban jelent meg, a Little Island Bafta-díjat kapott. Az első Oscar-díját 1971-ben kapta Charles Dickens Karácsonyi énekének animált változatáért.

elhunyt
Roger nyúl a pácban
animátor
Oscar-díj
Bafta-díj

Most

08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.