Ugrás a tartalomra

Meghalt Tina Turner

2023.05.24
20:55
2023.05.24
21:18
Forrás
Pannon RTV
83 éves korában meghalt Tina Turner tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő – közölte az énekes szóvivője.

A Rock'n Roll királynője hosszú betegség után békésen hunyt el a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában - áll a közleményben.

Egészségi állapota az elmúlt években megromlott, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben veseátültetésen esett át.

Két évtizedig együtt dolgozott együtt bántalmazó férjével, Ike Turnerrel, majd az amerikai származású svájci énekesnő, színésznő szólókarrierbe kezdett. A Private Dancer című albumával a nyolcvanas évek egyik meghatározó popikonjává vált. Több mint 50 éve tartó karrierje során Tina Turner számos díjat gyűjtött be, beválasztották a műfaj halhatatlanjai közé.

Életét három memoár, egy életrajzi film, egy zenés musical és 2021-ben a Tina című elismert dokumentumfilm örökítette meg.

Tina Turner

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.

Népszerű