Ugrás a tartalomra

A megismerés nehézségei

2018.04.13
07:07
2018.04.13
17:09
Forrás
Pannon RTV
Zenés irodalmi estet tartott csütörtökön Jász Attila, József Attila-díjas költő és Grencsó István, jazz saxofonos Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban.

A rendezvény témáját, a megértés nehézségeit, beszélgetés és zenei improvizációs elemek segítségével járta körül a két magyarországi alkotó, Jász Attila és Grencsó István. A VM4K-nak a szabadkai villámcsődület után ez az első irodalmi rendezvénye.

Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K : „Nemcsak irodalmi rendezvényeink lesznek, hanem más kulturális rendezvények ami a közéletet is érinti, a történelmet, zeneművészetet, képzőművészetet. Ez az első irodalmi estünk.”

A zenei és irodalmi párbeszéd során Jász Attila költő legújabb verseiből olvasott, és Csendes Toll nevű alteregójával járta körül a dolgokat, ami szerinte nem úgy van. Jász Attila, költő, esszéista, Magyarorszá: „Arra gondoltam, hogy egyrészt itt vagyok én, akik eleve ketten vagyunk, van egy alanyi költő és van egy indián, rezervátum lakó, aki prózát ír, meg folyóiratot szerkeszt, és hogy kérdezze ő Jász Attilát, valószínűleg a legtöbbet tudja róla, és akkor legyen egy kis zenei párbeszéd.”

A központ következő irodalmi estjén, április 19-én Gruik Ibolya Verebes Ernővel beszélget majd.

Szabadka
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.