Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a 29. kisvárdai színházi fesztivál

2017.06.18
18:05
A vasárnapi megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Magyar Színházak 29
A vasárnapi megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválja. A június 24-ig tartó teátrumi seregszemlén huszonöt társulat előadásait tekintheti meg a közönség. Az eseményen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, az idei díszvendég, a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház alapítója hangsúlyozta, egységes egészként kell kezelni a világ magyarságát, a határon túli magyarokat, Kisvárda pedig az elmúlt majdnem három évtizedben felvállalta ezt a feladatot. A színházi versenyprogram már pénteken elkezdődött, vasárnap délutánig hét versenyelőadást, illetve bemutató előadást láthatott a közönség. A szemlén a következő napokban Vajdaságból bemutatkozik a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Magyar című darabjával, az Újvidéki Színház a Csókos asszony című operettel, a Zentai Magyar Kamaraszínház Szép Ernő Május van, tisztelt úr című zenés produkciójával, valamint a június 24-ei gála előtt a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház a Fehér szarvas című történelmi drámával. (MTI)
színház
fesztivál
Kisvárda

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.